Palau Robert

JSiF x PH

Nova proposta expositiva a la sala 1 de Palau Robert

JORDI SIERRA I FABRA. 50 anys creant històries

query_builder   9 setembre 2022 09:35

event_note Nota de premsa

Nova proposta expositiva a la sala 1 de Palau Robert

JORDI SIERRA I FABRA. 50 anys creant històries

Aquest dimarts 13 de setembre s'inaugura l’exposició Jordi Sierra i Fabra. 50 anys creant històries, una producció de Palau Robert comissariada per Hortènsia Galí i Jordi Bianciotto a partir d’un projecte del Grup Enderrock.


Jordi Sierra i Fabra (Barcelona, 1947) és un dels escriptors catalans més sòlids, versàtils i plurals, i un dels més llegits entre els joves escolars de Catalunya i la resta de l’Estat.

Enguany es commemora el 50è aniversari de la publicació del seu primer llibre, l'iniciàtic Historia de la música pop: 1962-1972 (Edunisa, 1972), coincidint amb el seus 75 anys. La passió per la música el va portar a treballar com a periodista musical a publicacions com El Gran Musical, Disco Expres, Popular 1, Top Magazine, Extra o Súper Pop, a més de ser membre fundador d’algunes d’aquestes revistes, que van ser pioneres a nivell estatal.

La trajectòria de Jordi Sierra i Fabra comprèn prop de sis-cents llibres de literatura infantil i juvenil, novel·la, poesia, enciclopèdies i llibres d’història de la música pop, entre d’altres. La seva obra ha estat editada en castellà i català i posteriorment traduïda a més de 30 idiomes: gallec, euskera, anglès, francès, italià, xinès, alemany, portuguès, coreà, japonès, polonès, txec, rus, grec, turc, etc. En total, ha venut més de quinze milions de llibres.

  1. Jordi Sierra i Fabra és un dels escriptors de literatura infantil i juvenil més populars entre els escolars de Catalunya i la resta de l’Estat.
  2. El novembre del 2022 es commemoren els 50 anys del seu primer llibre, Historia de la música pop (1962-1972).
  3. La seva obra musical, escrita sobretot durant la dècada dels setanta, va ser pionera i referencial com a periodista , crític i editor de revistes.
  4. L’escriptor, nascut al barri barceloní de l’Eixample, ha venut més de 15 milions de llibres, que han estat traduïts a més de 30 idiomes
  5. La voluntat d'impulsar la lectura i l'escriptura entre els joves l'ha empès a crear una fundació cultural a Barcelona i una altra a Medellín (Colòmbia)
  6. Ha estat guardonat amb el Premio Nacional de Literatura Infantil y Juvenil, la Creu de Sant Jordi i la Medalla d'Honor de la Ciutat de Barcelona, entre d'altres.

Jordi Sierra i Fabra és un dels escriptors catalans que gaudeix de major reconeixement internacional, i des dels seus inicis manté ferm el seu objectiu d’escriure amb llibertat i d'ajudar els joves a trobar el seu camí creatiu i de futur com a escriptors.

La mostra del Palau Robert de Barcelona es complementarà amb una sèrie de conferències i taules rodones conduïdes pel mateix escriptor, que s’anunciaran de manera oportuna. L’exposició es podrà visitar fins al 30 d’octubre a la sala 1 i amb l’entrada lliure.

Inauguració el dia 13 de setembre a les 18h, a càrrec del secretari de Difusió, Jofre Llombart, en presència del propi autor, Jordi Sierra i Fabra, i dels comissaris, Hortènsia Galí i Jordi Bianciotto

Presentació i visita prèvia amb els mitjans de comunicació a les 17h

Confirmacions premsa: Martí Porter, mporter@gencat.cat, tel. 637 948 341



El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia