Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Cartell dels sopars d¿aprofitament alimentari Gastrorecup

El Departament d'Acció Climàtica organitza una nova edició dels sopars d'aprofitament alimentari Gastrorecup

query_builder   9 setembre 2022 10:54

event_note Nota de premsa

El Departament d'Acció Climàtica organitza una nova edició dels sopars d'aprofitament alimentari Gastrorecup

Els propvinents 27, 28, 29 i 30 de setembre, 4 xefs catalans elaboraran menús amb diferents productes "recuperats" per lluitar contra el malbaratament alimentari


Cartell
Cartell dels sopars d’aprofitament alimentari Gastrorecup
{"name":"2022/09/09/10/53/3ea61a5c-3cea-423a-9feb-f44e9e1c57d9.jpg","author":"DACC","type":"0","location":"0","weight":80270}

Aquesta ja és la 7a edició d’una iniciativa que va néixer de la mà de l’Ada Parellada, xef capdavantera al restaurant Semproniana, i que aquest any 2022, amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, es presenta sumant 3 nous restaurants d’arreu de Catalunya.

L’objectiu d’aquests àpats és conscienciar la població sobre l’aprofitament alimentari, una pràctica pendent a dur a terme, i també sobre la importància de la gestió dels residus, per a, d’aquesta manera, ajudar a impulsar el canvi de consciència col·lectiva i de model de sistema alimentari actual.

El tret de sortida es donarà el dimarts 27 al Restaurant Semproniana de Barcelona, amb la xef Ada Parellada, el dimecres 28 al Restaurant La Cava de Tàrrega, amb el xef Albert Marimón, el dijous 29 al Restaurant Can Xapes de Cornellà del Terri, amb el xef Lluc Quintana, i, finalment, el divendres 30 al Restaurant Albert Guzmán de la Ràpita, amb el xef Albert Guzmán.

Els menús d’aquests sopars denúncia, que no es coneixeran fins al moment mateix de la celebració, s’elaboraran amb aliments recuperats, és a dir, en perfecte estat de consum però que anaven a ser descartats per motius estètics o bé per excedent de producció, entre d’altres. Així doncs, el factor sorpresa hi serà present i els comensals no podran triar els plats.

Sota el mateix eslògan “Treballem per l’aprofitament dels aliments”, també se celebrarà, el cap de setmana del 15-16 d’octubre, l’Àpat d’aprofitament a Lleida organitzat conjuntament amb l’entitat Plataforma Aprofitem els Aliments (PAA) i el Banc d’Aliments de Lleida amb la col·laboració de l’Ajuntament de Lleida, i tres Espigolades populars arreu del territori català liderades per la Fundació Espigoladors.

Tots els sopars Gastrorecup s’iniciaran a les 20 h i tindran places limitades que es podran adquirir prèviament al web www.gastrorecup.cat. Per a més informació, també podrà consultar-se la pàgina oficial i via correu electrònic a consultes@gastrorecup.cat.

1  

Imatges

Cartell dels sopars d¿aprofitament alimentari Gastrorecup

Cartell dels sopars d¿aprofitament alimentari Gastrorecup 80270

`