Territori

imatge

Vicepresident Puigneró: "No podem continuar així. Cal el traspàs total i integral de Rodalies a Catalunya ja"

query_builder   9 setembre 2022 10:52

event_note Nota de premsa

Vicepresident Puigneró: "No podem continuar així. Cal el traspàs total i integral de Rodalies a Catalunya ja"

El vicepresident de la Generalitat i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, ha exigit avui al Govern espanyol que “s’assegui d’una vegada a negociar el traspàs integral de Rodalies a Catalunya i que puguem gestionar el servei des de la proximitat, pel bé dels usuaris”. Una avaria informàtica al sistema de telecomunicacions entre el centre de control d’ADIF a Catalunya i els trens ha paralitzat completament el servei de tots els combois de Rodalies, Regionals i AVANT per vies convencionals des de l’inici del servei fins aproximadament les 8 del matí, amb unes 80.000 persones afectades.

És lamentable, però és que és una més de Rodalies de l’estat a Catalunya”, ha denunciat Puigneró. “Malauradament, se’ns dona la raó quan dèiem que la gent vol que Rodalies funcioni, no que sigui gratis. No sé de què serveix tenir Rodalies gratis si no funciona”, ha reblat.

Traslladaré a la ministraque això no pot continuar així”. “Les excuses pel mal funcionament de Rodalies s’han acabat. No ens serveix cap altre argument que no sigui que s’asseguin en una taula i comencen a negociar ja el traspàs integral”, ha valorat.

El vicepresident ha considerat també que “això només s’arregla agafant un transport alternatiu que es diu independència, mentre continuem a Espanya la ciutadania ha de saber que hauran agafar trens de tercera regional que es diuen Rodalies de Renfe. Si vol trens de qualitat, haurà entendre que l’única manera és que ho gestionem des de la proximitat, fins i tot consorciadament, com el Metro”. “Fa tants anys que s’arrossega això que no veiem altra solució”, ha dit, i “si no en saben més, que pleguin o ens ho traspassin; els usuaris no tenen perquè pagar la deixadesa del servei de Rodalies a Catalunya”, ha etzibat.

Quan això ho gestionem des de la proximitat, aquestes coses no passen. A FGC i metro hi ha incidents, però no com aquest desastre de Rodalies Renfe on cada dia passa alguna cosa”, ha denunciat Puigneró.

En tot cas, ha alertat que “les 400.000 persones que utilitzen Rodalies cada dia no s’ho mereixen; a més, dona molt mala imatge i la ciutadania i el país no s’ho poden permetre”.


1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 136667

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia