Cultura

Castell de Claramunt

El patrimoni cultural celebra la Diada Nacional de Catalunya amb portes obertes arreu del territori

query_builder   10 setembre 2022 10:01

event_note Nota de premsa

El patrimoni cultural celebra la Diada Nacional de Catalunya amb portes obertes arreu del territori

  1. Aquest onze de setembre, museus, monuments i jaciments de la Generalitat de Catalunya conviden a la ciutadania a gaudir del patrimoni
  2. Coincidint amb la Diada, el Museu d’Arqueologia de Catalunya estrena la innovadora experiència “Història submergida. L’escape room”
El Castell de Claramunt{"name":"2022/09/09/13/26/f558d5c9-831b-4e5b-9ab6-2a4033019757.jpg","author":"Departament de Cultura ","type":"0","location":"0","weight":794443}

Aquest diumenge, 11 de setembre, diversos museus, monuments i jaciments d’arreu del territori celebren la Diada Nacional de Catalunya oferint una jornada de portes obertes a la ciutadania.

A la Catalunya Central es podrà gaudir de les portes obertes al Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica, que oferirà una audició amb el seu carilló a càrrec del carillonista Blai Ciurana. També obriran les seves portes monuments com els castells de Cardona i de Claramunt, la Casa Museu Rafael de Casanovas o la Casa Museu Prat de la Riba i el conjunt monumental d’Olèrdola. A Barcelona ciutat, es podrà visitar gratuïtament el Museu d’Història de Catalunya i el Museu d’Arqueologia de Catalunya.

A les comarques de Girona, es podrà visitar gratuïtament el Museu d’Art de Girona i les seus d’Empúries, Girona i Ullastret del Museu d’Arqueologia de Catalunya. Quan a monuments, es podrà gaudir de la visita gratuïta a la Canònica de Santa Maria de Vilabertran i el Monestir de Sant Pere de Rodes.

Pel que fa a les comarques de Tarragona i de les Terres de l’Ebre, obriran les seves portes gratuïtament les diverses seus del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, així com el Reial Monestir de Santes Creus, la Cartoixa d’Escaladei o el Castell de Miravet.

També cal destacar les portes obertes a espais patrimonials de les comarques de les Terres de Lleida i Aran, com el Convent de Sant Bartomeu de Bellpuig o el Conjunt rupestre de la Roca dels Moros del Cogul.

Coincidint amb la Diada, el Museu d’Arqueologia de Catalunya estrena la innovadora experiència “Història submergida. L’escape room”, una activitat al voltant de l’exposició “Naufragis. Història submergida” en què es fusionen l’audioguia, el misteri i l’emoció d’un joc d’escapada en una sola activitat. L’11 de setembre serà, també, l’últim dia per poder visitar l’exposició “Postectura. La construcció del demà” al Museu d’Art de Girona.



El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia