Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Logo MArs Conference

Barcelona acull la 26a Conferència MARS sobre gestió de fons agraris europeus

query_builder   12 setembre 2022 10:38

event_note Nota de premsa

Barcelona acull la 26a Conferència MARS sobre gestió de fons agraris europeus

Catalunya destina al sector agrari 360.000.000 euros provinents d’aquests fons


Catalunya destina al sector agrari 360.000.000 euros provinents de fons europeus
Catalunya destina al sector agrari 360.000.000 euros provinents de fons europeus
{"name":"2022/09/12/10/35/6e0b160c-dd10-4b8f-bfb0-ea37eccfc078.jpg","author":"dacc","type":"0","location":"0","weight":190108}

Des d’avui i fins al 14 de setembre, tindrà lloc a la ciutat de Barcelona la 26a Conferència MARS, unes jornades que constitueixen una plataforma per presentar i debatre les experiències i les observacions generals dels Estats membres sobre sistemes d’administració i control de fons agraris, a la qual s’han inscrit 380 persones de tots els països de la Unió Europea.

La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà i Roura, participarà en la inauguració d'aquest esdeveniment, que ha estat coorganitzat per la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, amb el Fons Espanyol de Garantia Agrària (FEGA), i impulsat pel Joint Research Centre de la Comissió Europea.

La Conferència s’adreça a experts d’administracions, indústria i institucions acadèmiques i de recerca i abordarà els continguts següents:

- Introducció de la Conferència: conferències magistrals

- El canvi de paradigma. Fi d'una era: lliçons apreses del model de compliment

- Ús de noves tecnologies: impulsant el canvi de paradigma

- La PAC 2023+: requisits, instruments i reptes

- L’ambició mediambiental: els objectius de rendiment

- La terra al davant: informació sobre la gestió del sòl

- Recapitulació i cloenda de la Conferència

La Conferència MARS facilita un espai que permet als països de la Unió Europea compartir solucions i pràctiques, i que cada organisme pagador recombini les tecnologies, els mètodes i els protocols que aportin més eficàcia i eficiència a aquest àmbit per adaptar-se així a les condicions i prioritats individuals.

La darrera Conferència MARS va tenir lloc a Praga el novembre de 2019. Des de llavors i a causa de la situació de pandèmia viscuda els darrers tres anys, no s’havia tornat a celebrar.

La gestió dels ajuts agraris a Catalunya

La importància dels ajuts de la Política Agrària Comuna (PAC) en el món agrari és més que evident. Arriben al sector recursos per valor de més de 6.800.000.000 a l’Estat espanyol, dels quals més de 360.000.000 són destinats al sector agrari català.

Pel que fa la gestió d’aquests fons, més enllà del rigorós compliment de la reglamentació comunitària relativa a la PAC, l’objectiu del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha estat i és, com qualsevol Administració moderna, desenvolupar aquesta activitat amb criteris de màxima eficàcia i una eficiència cada vegada més gran.

En aquest sentit, el Departament d’Acció Climàtica ha estat pioner en la utilització de nous procediments i noves tecnologies aplicades a la metodologia de gestió i de control dels ajuts a escala europea. Catalunya ha tingut oportunitats per compartir les experiències en altres trobades, i aquesta serà una nova oportunitat per compartir conjuntament els avenços efectuats per tothom.

L’estratègia ha estat entendre la implantació de la Política Agrària Comuna no com una obligació sinó como una bona oportunitat per dotar-nos d’un potentíssim sistema d’informació del sector agrari. Un sistema d’informació amb el qual, més enllà de satisfer els requeriments normatius de la Unió Europea, podem oferir al sector agrari i al conjunt de la nostra ciutadania el millor servei possible,i prendre decisions sobre la base de la gestió i el treball de les dades.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia