Cultura

Cultura

El Departament de Cultura impulsa una jornada sobre programacions culturals inclusives al Centre d'Arts Santa Mònica

query_builder   12 setembre 2022 13:24

event_note Nota de premsa

El Departament de Cultura impulsa una jornada sobre programacions culturals inclusives al Centre d'Arts Santa Mònica

  1. La iniciativa s’emmarca dins l’intercanvi de professionals d’arts de carrer de Catalunya i el Regne Unit
  2. Tindrà lloc el proper 21 de setembre i està organitzada conjuntament amb l’Ajuntament de Barcelona, el British Council, i XTRAX, organització amb seu a Anglaterra especialista en les arts de carrer i el foment de les col·laboracions internacionals
Cultura{"name":"2022/09/12/13/18/269490c8-a143-4654-83c9-08070b810432.jpg","author":"Cultura","type":"0","location":"0","weight":208064}

El Departament de Cultura, a través de l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), en col·laboració amb XTRAX, l’organització amb seu a Anglaterra especialista en les arts de carrer i el foment de les col·laboracions internacionals, realitzen aquest 2022 una missió creuada per promocionar l’intercanvi entre els professionals de les arts de carrer de Catalunya i del Regne Unit.

Amb els reptes plantejats a causa del Brèxit i, posteriorment amb la pandèmia, no hi ha dubte que actualment les aliances són la clau per l’intercanvi internacional, per seguir creant oportunitats i construir relacions a llarg termini.

És amb aquest objectiu que al mes de juny es va començar a dur a terme un programa d’activitats, per enfortir les connexions culturals i artístiques entre els artistes d’arts de carrer de Catalunya i el Regne Unit.

Enguany aprofitant que dins la programació del ‘MAC, Mercè Arts de Carrer’, hi actuaran diverses companyies integrades per persones amb discapacitat, i on també es podran veure altres espectacles adaptats a audiències amb diversitat, el Departament de Cultura impulsa una jornada per parlar d’inclusió i fer èmfasi en la necessitat de millorar les pràctiques inclusives.

La jornada, organitzada pel Servei de Desenvolupament Empresarial (SDE) i Catalan Arts, la marca d’internacionalització de l’ICEC, conjuntament amb l’Ajuntament de Barcelona,el British Council, i XTRAX té lloc el proper 21 de setembre al Centre d’Arts Santa Mònica amb la voluntat de fomentar les aliances de forma recíproca entre Catalunya i el Regne Unit, comptant amb la complicitat d’artistes, festivals i institucions clau del sector d’ambdós territoris dins el projecte Catalunya-UK Exchange.

En el transcurs d’aquesta trobada es presentarà Time to Act: la inclusió en les programacions culturals un informe elaborat per la plataforma On the Move, per encàrrec del British Council, en el context del projecte europeu Europe Beyond Access. A més, la xarxa de festivals britànics d’arts de carrer Without Walls compartirà la seva guia sobre accessibilitat i com treballen amb artistes i festivals i aportaran el punt de vista de festivals i companyies, així com d’altres professionals, que parlaran de les seves experiències.

Per a més informació i inscripcions aquí.

Així mateix, durant el MAC (23 al 26 de setembre) hi haurà també diversos esdeveniments per seguir connectant professionals del Regne Unit i Catalunya.


Col·laboracions per promocionar l’intercanvi de professionals d’arts de carrer de Catalunya i el Regne Unit

En les primeres col·laboracions s’ha treballat amb companyies catalanes com Moveo, Zum-Zum Teatre i Humanhood (companyia formada per catalans i britànics), que van actuar al Birmingham International Dance Festival(BIDF). A més, els artistes catalans Àngel Duran i Los Informalls van formar part de les presentacions de projectes a XTRAX Shorts durant el XTRAX/SIRF 2022 Outdoor Arts Showcaseon també va actuar-hi la companyia de titelles La Puntual.

Del 8 a l’11 de setembre tindrà lloc a FiraTàrrega l’UK Spotlight. El dissabte 10 de 9:30h a 11h, XTRAX i la xarxa professional Outdoor Arts UK seran els amfitrions de l’esdeveniment on artistes i professionals del sector cultural compartiran experiències en mobilitat internacional entre Catalunya i el Regne Unit.

En el programa artístic es podran veure els espectacles britànics Robot Selfie de Kaleider, Born to Protest de Just us Dance – Joseph Toonga, i Tape That de la companyia britànica-irlandesa Hands Down Circus.

FiraTàrrega és el mercat estratègic per les arts de carrer a Catalunya i un dels esdeveniments més importants del sector a Europa que reuneix anualment a professionals de tot el món. Cada any una destacada delegació de programadors i professionals britànics assisteixen a la fira amb l’objectiu principal de crear connexions, promoure relacions i donar informació i recursos professionals.

Catalunya-UK Exchange és una iniciativa impulsada per XTRAX, organització amb seu a Anglaterra especialista en les arts de carrer i el foment de les col·laboracions internacionals, i l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), sota la seva marca d’internacionalització Catalan Arts, amb l’objectiu de continuar teixint aliances de forma recíproca, gràcies a la complicitat d’artistes, festivals i institucions clau del sector d’ambdós territoris.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia