Drets Socials

joves

Drets Socials i Recerca i Universitats impulsen l'accés a la universitat de joves tutelats i extutelats

query_builder   12 setembre 2022 13:57

event_note Nota de premsa

Drets Socials i Recerca i Universitats impulsen l'accés a la universitat de joves tutelats i extutelats

Les universitats catalanes han acordat reservar una plaça per a cada grau per als estudiants que compleixin els requisits d’accés a la universitat i que estiguin tutelats o extutelats

El Departament de Drets Socials i el Departament de Recerca i Universitats han acordat fomentar l’accés a la universitat de joves tutelats i extutelats per la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) amb l’objectiu de seguir avançant cap a l’accés universal a l’educació superior.

Les universitats catalanes han assolit el compromís, en el marc del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), de reservar una plaça en cada grau per als estudiants que compleixin els requisits d’accés a la universitat i que estiguin tutelats o extutelats per la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA), del Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya.La reserva de plaça es mantindrà durant tot el procés de preinscripció universitària i fins l’any en què l’estudiant compleixi 21 anys.

A la primera assignació de places del curs 2022-2023, 8 estudiants es matricularan a universitats públiques per aquesta via. La mesura sorgeix del grup de treball de l’Agenda 2030 del CIC, que és l'òrgan de coordinació de les 12 universitats catalanes. Seguint els objectius de desenvolupament sostenible (ODS), les universitats promouen l’accés universal a una educació superior de qualitat.

L’Àrea de Suport als Joves Tutelats i Extutelats de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) del Departament de Drets Socials ofereix suport tècnic i educatiu, d’habitatge, orientació per a la inserció laboral, suport psicològic i suport econòmic i jurídic, als joves tutelats i extutelats fins els 21 anys, amb l’objectiu que assoleixin una plena inserció social i laboral perquè es puguin emancipar i es trobin en situació de plena autonomia.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia