Empresa i Treball

Jornada Economia Social

Roger Torrent: "Cal continuar enfortint l'Economia Social, fent-la un agent actiu de la transformació verda, social i feminista del model productiu que s'impulsa des del Govern"

query_builder   12 setembre 2022 18:40

event_note Nota de premsa

Roger Torrent: "Cal continuar enfortint l'Economia Social, fent-la un agent actiu de la transformació verda, social i feminista del model productiu que s'impulsa des del Govern"

  1. El conseller d’Empresa i Treball ha presidit la primera trobada d’autoritats regionals europees responsables en Economia Social liderada per la Generalitat de Catalunya
  2. Torrent ha posat en valor el paper de les regions com a actors clau per assegurar un context polític i legal favorable per a la promoció i el creixement de l’Economia Social a Europa


El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha apostat novament per “l’enfortiment de l’Economia Social” en el decurs de la primera trobada europea d’autoritats regionals responsables en Economia Social celebrada a la seu de Treball a Barcelona.

“Cal continuar enfortint l’Economia Social, fent-la un agent actiu de la transformació verda, social i feminista del model productiu que s’impulsa des del Govern”, ha destacat el conseller.

D’acord amb la implementació del Pla d’acció europeu d’Economia Social, liderada i impulsada per la Generalitat de Catalunya, el conseller Torrent ha considerat “clau i fonamental l’economia social per la transformació del model productiu que el Govern està abordant”.

El conseller ha qualificat de “pilar imprescindible” l’Economia Social en l’acte de cloenda de la jornada, que ha comptat amb la presència de responsables polítics de Brussel·les-Capital, Aquitània, Toscana, Saxònia-Anhalt, Illa de França, València, Navarra així com de la Comissió Europea, l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) i l’associació europea de municipis i regions per l’Economia Social (REVES).

Davant d'aquests responsables polítics, Torrent ha advertit que “el Pla d’acció europeu d’Economia Social es podrà desplegar amb èxit si compta amb la participació de les regions europees”.

“Hem d’ajudar a laconstrucció europea des de la perspectiva de l’economia social i incrementar el seu pes en l’estructura econòmica dels nostres països”, ha subratllat el conseller.

Per aquest motiu, Torrent ha posat en valor la necessitat d’establir aliances, fomentar interrelacions i compartir projectes comuns entre autoritats de les diverses regions, algunes de les quals amb una llarga trajectòria en el foment de l’Economia Social i d’altres amb un elevat potencial en aquest sentit.

Amb aquesta iniciativa de la Generalitat de Catalunya precedirà altres jornades d’intercanvi entre regions per continuar treballant en els marcs polítics jurídics i mecanismes de promoció adequats pel futur de l’Economia Social a Europa.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia