Territori

Setmana Europea de la Mobilitat

Territori porta la seva aposta per la descarbonització a la Setmana de la Mobilitat

query_builder   13 setembre 2022 09:00

event_note Nota de premsa

Territori porta la seva aposta per la descarbonització a la Setmana de la Mobilitat

  1. El Departament elabora un catàleg d’activitats pels ajuntaments, amb les indicacions i els recursos necessaris per a l’organització de bicicletades, caminades o accions en centres escolars
  2. La Setmana Europea de la Mobilitat, que compleix 20 anys, se celebrarà del 16 al 22 de setembre amb almenys 237 municipis inscrits
  3. El lema d’aquesta edició és ‘Combina i mou-te’ per fomentar la intermodalitat en els desplaçaments


Un total de 237 municipis catalans s’han inscrit fins al moment a la Setmana Europea de la Mobilitat 2022 (SEM), que se celebrarà del 16 al 22 de setembre. Es preveu que la xifra augmenti perquè les adhesions es tanquen el mateix dia 16, amb l’inici de la campanya. De moment, és un número més elevat que l’any 2021, quan hi van participar 231 municipis. Els pobles i ciutats adherits celebraran activitats per al foment de la mobilitat sostenible.

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori s’ha encarregat d’elaborar un catàleg d’activitats pels ajuntaments, amb indicacions per organitzar bicicletades, caminades, conferències o activitats en centres escolars. És un document amb previsions econòmiques, recursos necessaris, recomanacions i propostes de desenvolupament i difusió de l’activitat.

Tot plegat respon a l’objectiu prioritari del Departament, que és la descarbonització de la mobilitat i el foment de la mobilitat verda, col·lectiva i compartida. Les polítiques van destinades a treballar per un territori sostenible, connectat i descarbonitzat.

Els municipis que participen en la Setmana també podran celebrar el Dia sense cotxes, preferiblement el 22 de setembre. És una jornada en què es restringeix el pas dels vehicles privats en els emplaçaments que es determinen i es tanca al trànsit motoritzat durant la major part del dia. L’adhesió també pot comportar pels ajuntaments la implementació de mesures permanents en favor de la mobilitat sostenible, com ara accions per l’accessibilitat en vies urbanes o millores d’infraestructures per a bicicletes i vianants.

‘Combina i mou-te’

La campanya d’aquest any porta per lema “Combina i mou-te” per posar l’accent en la intermodalitat, és a dir, combinar diferents mitjans de transport sostenibles pels desplaçaments.

La SEM, que compleix 20 anys, és una iniciativa europea per afavorir la sostenibilitat als pobles i ciutats. L’objectiu és la reducció del vehicle privat i el foment dels desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic i vehicles elèctrics.

La Setmana també compta amb els premis EUROPEANMOBILITYWEE, en què la Comissió Europea reconeix els municipis que hagin demostrat l'excel·lència en els àmbits de la conscienciació i la planificació de la mobilitat urbana sostenible i la seguretat viària.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa en PDF 'Territori porta la seva aposta per la descarbonització a la Setmana de la Mobilitat'

Nota de premsa en PDF 'Territori porta la seva aposta per la descarbonització a la Setmana de la Mobilitat'
PDF | 261787

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia