Palau Robert

Imatge gràfica Kronos

Del 17 al 25 de setembre, amb una exposició i moltes activitats i actuacions de diferents disciplines

La cinquena edició del Kronos Art Bcn se celebra al Palau Robert

query_builder   13 setembre 2022 11:00

event_note Nota de premsa

Del 17 al 25 de setembre, amb una exposició i moltes activitats i actuacions de diferents disciplines

La cinquena edició del Kronos Art Bcn se celebra al Palau Robert

Inauguració el dia 15 de setembre a les 19h, a càrrec del secretari de Difusió, Jofre Llombart, amb intervencions de Damián Pissarra, Lluís Costa i Pat Quinteiro per part del Kronos Art Bcn.

Trobada prèvia amb els mitjans de comunicació el dia 15 a les 17:30h, amb la presència dels artistes Colita, Evaristo Benitez, Marta Fabregas, David Moreno, Joan Tarragó, Sergi Cadenas, Marlon Mas, Gerard Mas, Frank de Trepax, Sophie Etchart, Josep Dominguez, Doma Collective...

Confirmacions de premsa: Martí Porter, mporter@gencat.cat, 637948341


Palau Robert aixopluga per primera vegada el Kronos Art Bcn, un festival d’art contemporani que ha anat configurant al llarg d'aquests primers anys el seu propi concepte de 'Kronos' (o temps) en l'Art.

Imatge gràfica Kronos Art{"name":"2022/09/13/10/59/6d61b839-3eea-4c18-b091-60b8b2970cec.jpg","author":"Palau Robert","type":"0","location":"0","weight":97644}

S’ha esforçat, edició rere edició, a oferir una mostra expositiva i una experiència de festival que, a través de múltiples activitats, posi en valor el llegat del passat i el present de l'Art, que precedeix i contribueix al seu -al nostre- futur. Ho fa també enguany, presentant creacions d’artistes nacionals i internacionals en forma de pintures, escultures, fotografies, performances, peces cinematogràfiques, videoart, llibres d'artista o obres sonores, entre d’altres.

En aquest cinquè aniversari l’equip de Kronos celebra moltes coses: després d’uns anys a l’Arts Santa Mònica, estrena seu al Palau Robert. Barcelona, doncs, continuarà sent la seva ciutat de referència i punt de trobada des d’on continuar rendint tribut a aquells/es artistes que encara que ja no hi són, amb el seu llegat continuen sent bàsics per a entendre’ns com a societat.

Donarà veu, espai i generarà sinergies entre els creadors/as, tant consolidats com emergents, del nostre present, que amb les seves creacions continuen sumant reflexió i emoció.

Sembrarà passió i coneixement sobre el valor de l’Art i el seu potencial transformador entre les audiències més joves, entre les que qui sap si estarà un dels pròxims grans noms de l’Art; però entre les quals segur es trobaran els amants de l’Art del futur.

En aquesta cinquena edició, complirà, també, alguns dels seus grans desitjos. El primer, entrevistar i acostar al públic l’obra d’una de les grans dones referent de la història de la fotografia: la artista catalana Colita.

El segon, comptar amb obra d’un dels grans referents de la fotografia de moda, el cinema i la publicitat contemporanis, creador alhora d’algunes de les portades de moda més icòniques: David LaChapelle.

A més, tindrà el privilegi d’acollir creacions de més de 60 artistes, entre els/les quals destaquen Miquel Barceló, Banksy, Gerard Mas, Jorge Rodríguez-Gerada, David Benzal, Franco Carlesimo, María María Acha-Kutscher, Frank de Trepax, Lolo & Sosaku, Macromassa, Expanded Eye, Sergi Cadenas, Marta Fàbregas, Anna Gimein, Laura & Sira Cabrera o Ramon Guimarães

També es rendirà tribut a una de les icones de l'heterodòxia artística barcelonina: Víctor Nubla. Músic experimental, mestre de la improvisació sonora, escriptor, dissenyador gràfic i artista, Nubla ha estat un referent de l'escena alternativa de la ciutat amb projectes com Macromassa, Gràcia Territori Sonor o el Festival LEM. Farem un repàs a la seva carrera i aprofitarem l'ocasió per a retre-li l'homenatge que la seva figura mereix, i que la pandèmia li va negar quan ens va deixar el maig de 2020.

Una mostra multidisciplinar i experiencial, proposada per Kronos Art Bcn perquè un públic descobridor i heterogeni pugui gaudir sense etiquetes i en primera persona la seva pròpia emoció davant l’obra d’Art expressada a través de la fotografia, la pintura, l’escultura, l’art performatiu, el videoart, la instal·lació, els NFTs…

Tot això i molt més al Kronos Art Bcn d’enguany al Palau Robert: podeu accedir al programa sencer aquí.

Del 17 al 25 de setembre, amb entrada lliure, l’Art del passat, del present i del futur us esperen als Jardins, a la sala d’actes Cotxeres i a la sala 3.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia