Esport

sge

Esportcat presenta 'Entre totes, tot', l'acte històric que mostrarà a Tarragona el potencial de l'esport femení català

query_builder   13 setembre 2022 13:51

event_note Nota de premsa

Esportcat presenta 'Entre totes, tot', l'acte històric que mostrarà a Tarragona el potencial de l'esport femení català

‘Entre totes, tot’” reunirà dissabte, i per primera vegada, els principals equips femenins i esportistes del país per “visibilitzar la potència, transversalitat i dinamisme de l’esport femení”, subratlla Anna Caula.

sge{"name":"2022/09/13/13/43/488d91a3-ae83-4c86-8467-b45ccd2c100d.jpg","author":"sge","type":"0","location":"0","weight":93790}

L’esport femení català té una cita història el pròxim dissabte, 17 de setembre, a Tarragona. L’acte “Entre totes, tot”, organitzat per Esportcat, conjuntament amb la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Tarragona, reunirà per primera vegada el teixit esportiu femení d’elit de Catalunya al Palau d’Esports Catalunya. L’objectiu de la jornada és visualitzar i reconèixer el potencial de la dona en l’esport, i aconseguir-ho amb una posada en escena única.

“Reconeixerem en un mateix espai fites de clubs i trajectòries personals, però, sobretot, ens farem suport i demostrarem que la dona és present en l’esport. Volem trencar estereotips i empoderar-nos”, recalca Anna Caula, secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física. “Visibilitzarem la potència, transversalitat i dinamisme de l’esport femení”, format, com ha dit Anna Caula, per esportistes, “però també per directives, entrenadores, metges, àrbitres, pares i mares, etc.”.

La secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física ha recordat que el repte del Govern era que “aquesta fos la legislatura de l’esport femení, i ho estem demostrant amb fets, multiplicant per quatre els ajuts que rebran els clubs femenins catalans per competir a l’elit estatal i internacional, i donant visibilitat a aquesta força”. “Molts esports, d’arreu del territori, competeixen i excel·leixen. Dissabte celebrem un acte per reconèixer la bona feina que es fa i per mantenir el compromís econòmic de la Generalitat d’acompanyar aquesta bona feina”, ha afegit.

Anna Caula convida “tothom a formar part d’aquest acte, als equips que vinguin amb seva samarreta” i als més petits, que poden ser “nous referents”, perquè podran conversar amb una desena d’esportistes d’alt nivell, que els rebran i signaran autògrafs. “Juntes ens empoderarem, i es veurà la força que tenim i la que podem arribar a tenir”, ha afirmat, a la vegada que justificava l’elecció de Tarragona per acollir l’acte per la “voluntat de mostrar la riquesa territorial de l’esport femení del país”.

‘Entre totes, tot’, que també servirà per donar el tret de sortida a la temporada 2022-2023 de l’esport femení català, vol ser una festa de l’esport femení català, i per l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, servirà per “ajudar a crear referents esportius, però també de vida” i per “reconèixer tota la comunitat que integra l’esport femení”. “Impulsar la mirada femenina en la societat és imprescindible”, ha conclòs. Per la seva banda, la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha apel·lat a treballar per “consolidar l’esport femení i fer-lo més visible” en el camí perquè la “igualtat de gènere sigui una realitat”.

Finalment, pel que fa als organismes col·laboradors en l’acte, Benjamí Pons, president de la Federació Catalana de Patinatge, apuntava que “els valors femenins han d’estar inclosos en la pràctica esportiva per fer créixer l’esport”, mentre que Mireia Vicente, cap de poliesportiu del Departament d’Esports de Televisió de Catalunya, apuntava que la retransmissió de la festa per Esport3 respon a l’objectiu de la televisió pública catalana de “participar en un esdeveniment on podem ser proactius amb el territori per augmentar la visibilitat de les dones en l’esport”.

Una trobada històrica

Mai abans el teixit que forma l’esport femení de Catalunya s’havia trobat en un únic espai, en un acte que estarà obert a tot tipus de públic. A l’acte ‘Entre totes, tot’, es reconeixeran 24 equips que competeixen en tornejos internacionals i 14 esportistes amb una àmplia experiència professional, àrbitres, entrenadores i directives, entre altres convidades. El nom “Entre totes, tot” respon a la idea que l’esport femení català no només són les esportistes, sinó també les persones dels àmbits tècnic i directiu i les persones aficionades. Totes formen part de l’esport femení del país.

L’acte de dissabte estarà presidit per la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, acompanyada de la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, i la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, així com l’alcalde de Tarragona i la presidenta de la Diputació de Tarragona.

*Adjuntem dossier de premsa amb tots els detalls de l’acte ‘Entre totes, tot’





1  

Imatges

Fotografia de grup de la presentació de l'acte 'Entre totes, tot' (Autor: Tjerk Van Der Meulen)

Fotografia de grup de la presentació de l'acte 'Entre totes, tot' (Autor: Tjerk Van Der Meulen) 1847076

1  

Fitxers adjunts

Dossier informatiu de l'acte 'Entre totes, tot'

Dossier informatiu de l'acte 'Entre totes, tot'
PDF | 1185476

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia