Delegació a Barcelona

Reunió del Consell de Direcció de l'Administració Territorial de la Generalitat a Barcelona

A punt de començar el treball de camp per a la diagnosi del barraquisme a la llera del riu Besòs

query_builder   13 setembre 2022 14:43

event_note Nota de premsa

A punt de començar el treball de camp per a la diagnosi del barraquisme a la llera del riu Besòs

La Delegació del Govern a Barcelona coordina aquesta comissió tècnica amb la participació de diferents institucions


El delegat del Govern a Barcelona, Toni Morral, ha informat als responsables dels Serveis Territorials dels diferents departaments de la Generalitat que els treballs sobre el terreny per a la diagnosi del barraquisme a la llera del riu Besòs s’iniciaran durant el mes d’octubre. Aquest estudi de camp tindrà lloc a la zona de Montcada i Reixac on s’acumulen unes 500 barraques.

La Comissió Tècnica per a la diagnosi del barraquisme està coordinada per la Delegació del Govern a Barcelona i compta amb la participació de diferents departaments de la Generalitat, el Consorci del Besòs, l’Ajuntament de Montcada i Reixac, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i la Diputació de Barcelona.

Toni Morral ha afirmat que ”tot aquest treball de camp s’ha de realitzar amb rigor tècnic i la màxima eficiència, amb una bona coordinació entre els departaments i les institucions que formen part de la Comissió, i molta sensibilitat davant una situació de gestió complexa”.

El tema s’ha tractat a la reunió del Consell de Direcció de l’Administració Territorial de la Generalitat a Barcelona(CDATB), que també ha abordat el Pacte Nacional de Salut Mental aprovat recentment pel Govern. La responsable del Pla, Magda Casamitjana, ha explicat que “aquest pla respon a una estratègia de país amb enfoc comunitari, en coordinació amb tots els departaments i la societat civil, per tal que les persones que pateixen algun problema de salut mental o de benestar emocional es puguin recuperar”.

  1. Consells de Direcció descentralitzats

A la reunió del CDTAB, el delegat del Govern a Barcelona també ha comunicat que a partir d’ara, a més de les reunions ordinàries del Consell, es realitzaran sessions a diferents municipis de la demarcació “per posar en valor la gestió de Govern al territori, la tasca de la Delegació i la interacció amb els ajuntaments”

Durant la sessió d’avui també s’ha informat que, des de l’inici de la legislatura fins el dia d’avui, el delegat ha visitat ja 90 dels 127 municipis de la vegueria i que la Delegació, amb la col·laboració dels Serveis Territorials, ha pogut donar retorn gairebé al 100% de les consultes o peticions formulades pels diferents ajuntaments.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia