Ferrocarrils

FGC

Ferrocarrils obre la fase de votació de la segona edició dels Pressupostos Participatius

query_builder   14 setembre 2022 10:00

event_note Nota de premsa

Ferrocarrils obre la fase de votació de la segona edició dels Pressupostos Participatius

  1. A partir de demà es podran votar els projectes finalistes al portal de participació ciutadana de la Generalitat
  2. En aquesta segona edició ha augmentat la participació i s’han presentat el doble de propostes que l’any passat
  3. Ferrocarrils destina al procés participatiu més de 660.000 euros per millorar l’organització, el funcionament i el treball intern de la companyia així com el servei que FGC ofereix a la ciutadania
FGC
Les propostes d’àmbit extern podran ser votades per tota la ciutadania major de 16 anys.
{"name":"2022/09/14/08/39/1e0ddd8d-dc0c-44c2-af66-f7010ecf083a.jpg","author":"FGC","type":"0","location":"0","weight":785450}


Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) obrirà demà, 15 de setembre, el procés per sotmetre a votació pública els projectes a on es destinarà la inversió de la segona edició dels Pressupostos Participatius de la companyia.

Els 30 projectes finalistes, que es podran consultar i votar a través del portal de participació ciutadana de la Generalitat de Catalunya, han sorgit dels procés participatiu que es va iniciar el mes d’abril, on tot el personal d’FGC i les persones usuàries van poder presentar les seves propostes per destinar una part del pressupost d’inversió de la companyia. En aquesta segona edició s’han presentat un total de 199 propostes, xifra que dobla les 97 propostes de la primera edició.

Les actuacions en què s’invertirà seran de dos tipus: s’escolliran propostes d’àmbit intern de Ferrocarrils, amb una incidència directa en el personal, i propostes per executar millores en el servei que ofereix la companyia a la ciutadania. Així, a partir de demà, 12 propostes d’àmbit intern podran ser votades per les persones que treballen a Ferrocarrils a través d’una aplicació interna de l’empresa, mentre que 18 propostes d’àmbit extern podran ser votades per tota la ciutadania major de 16 anys.

D’altra banda, Ferrocarrils ha incrementat aquest any l’import que es destinarà a l’execució de les propostes que surtin escollides. Concretament, la companyia posa a disposició d’aquest procés participatiu una partida de 662.899 euros, el que representa un 0,5% del pressupost anual d’inversió d’FGC, distribuïts en inversions tant en l’àmbit del ferrocarril com en del turisme.


FGC
Un dels projectes executats de la primera edició, la millora d'un pas per a persones amb mobilitat reduïda a l'estació de Balaguer.
{"name":"2022/09/14/08/41/14d15ab2-5192-4950-8724-39315faac610.png","author":"FGC","type":"0","location":"0","weight":662545}


Fem una valoració molt bona de la resposta que hem tingut per part del personal i de la ciutadania en aquesta segona edició” explica la directora d’Organització i Persones de Ferrocarrils, Juliana Vilert, qui destaca que el fet que s’hagi doblat el nombre de propostes presentades “evidencia que hi ha un interès per reflexionar sobre les necessitats de la companyia i en treballar conjuntament per trobar-hi solucions. Un exemple clar de l’activisme que volem fomentar entre totes les persones que formen part de Ferrocarrils”. Vilert també ha destacat quetotes les propostes de la primera edició dels pressupostos participatius ja han estat executades, una mostra clara que la companyia “compleix amb els compromisos adquirits”. En aquest enllaç es poden veure les propostes executades de la primera edició.

El procés de votació estarà obert fins el dia 16 d’octubre. Tot seguit, es realitzarà l’escrutini dels resultats per conèixer les propostes guanyadores, que se seleccionaran en funció del nombre de vots obtinguts i de l’encaix dins les partides econòmiques destinades per a cadascun dels àmbits.

Per vetllar pel correcte desenvolupament de tot el procés, així com per valorar la viabilitat de les diferents propostes, s’han format dues comissions, de coordinació i validació, formades per representants de diferents àrees de la companyia així com per personal d’un gabinet auditor extern. Tot plegat, per garantir la transparència, la igualtat i la claredat en el procés i garantir el dret de la ciutadania a participar-hi, afavorir el protagonisme dels grups d’interès en la presa de decisions i promoure la modernització de la gestió pública.

2  

Imatges

Foto

Foto 785450

Foto

Foto 662545

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 378852

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia