Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

MINIATURA NP OBRES CP OSSÓ

El Departament d'Acció Climàtica executa noves obres de la concentració parcel·lària d'Ossó de Sió per 1,7 M€

query_builder   14 setembre 2022 10:47

event_note Nota de premsa

El Departament d'Acció Climàtica executa noves obres de la concentració parcel·lària d'Ossó de Sió per 1,7 M€

FOTO WEB NP OBRES CP OSSÓ {"name":"2022/09/14/10/40/173105e1-b1a6-40c7-bcc5-5dfc28222d58.jpg","author":"DACC","type":"0","location":"0","weight":29079}

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha autoritzat el projecte que inclou noves actuacions a la xarxa de camins de la zona concentrada del terme municipal d’Ossó de Sió, a la comarca de l’Urgell, i altres actuacions especials necessàries associades al procediment de concentració parcel·lària, dins del sistema de reg Segarra-Garrigues. Les obres, que suposen una inversió d’1.764.012€, començaran properament, i s’executaran entre aquest any i 2023.

Es preveu executar 13 camins principals, amb una longitud total de 16 quilòmetres, i 37 camins secundaris, amb una longitud total de 13 quilòmetres. Així mateix, s’eliminarà determinats trams de camins en desús que encara queden dins les noves finques i dificulten el seu conreu, i es durà a terme les mesures correctores d’impacte ambiental corresponents, entre les quals cal destacar la creació de les franges de vegetació natural al costat dels camins. Aquesta mesura resulta de l’adaptació d’aquesta concentració a un model d’ecoconcentració parcel·lària, un tipus de concentració parcel·lària que compatibilitza els treballs de reparcel·lació amb la conservació dels hàbitats i el paisatge, atès que la major part de les actuacions previstes en aquesta zona es desenvoluparan dins de la Xarxa Natura 2000.

Els treballs de la concentració han permès una reducció molt significativa del nombre de parcel·les que inicialment aportava cada propietari al procediment, la qual cosa ha facilitat la constitució d’explotacions agrícoles més viables, ja que s’ha pogut disposar de forma contigua les propietats dels diferents membres de les explotacions familiars, produint-se, així, un efecte multiplicador en el procés d’agrupament de finques. De la mateixa manera s’ha pogut integrar en les explotacions resultants les parcel·les que els propietaris han adquirit durant el procediment de reparcel·lació així com les d’aquells propietaris que les han volgut traslladar al costat de les explotacions dels seus cultivadors.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia