Delegació a Girona

Trobada dels participants del Programa de primera experiència professional en l'administració pública a la vegueria de Girona.

Trobada entre els joves participants del Programa de primera experiència professional en les administracions públiques i la delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral

query_builder   14 setembre 2022 14:42

event_note Nota de premsa

Trobada entre els joves participants del Programa de primera experiència professional en les administracions públiques i la delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral

  1. El programa, posat en marxa pel SOC, subvenciona la contractació en pràctiques de 10 mesos per treballar a la Generalitat de Catalunya i al seu sector públic.

La delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral i Olivé, acompanyada del director dels Serveis Territorials d’Empresa i Treball, Joan Martí i Bonmatí, s'ha reunit amb els i les joves del Programa de primera experiència professional a l’administració pública a la vegueria de Girona. La trobada, en la qual també hi ha participat la cap del Servei Territorial d'Ocupació a Girona (SOC), Maria Carme Vidal Sastre, ha servit per recollir impressions dels participants i valorar aquesta primera l’edició.

Trobada dels participants del Programa de primera experiència professional a l'administració pública.{"name":"2022/09/14/14/28/c65a3b9e-babe-4841-9b81-11b051a41bc5.jpg","author":"DTG","type":"0","location":"0","weight":334035}

De 24 places que oferia el programa a la vegueria n’han quedat cobertes 15, un 63% del total. Entre les quals hi ha feines que es desenvolupen al Museu d’Empúries, al Museu d’Art de Girona, als Serveis Territorials de la Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori a Girona, a IRTA, a l’Escola de capacitació agrària, al cos de Mossos d’Esquadra i al d’Agents Rurals.

La delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral, destaca que “els joves d’avui en dia són els més preparats de la història, però no tenen les mateixes oportunitats que les anteriors generacions. Els i les joves necessiten aquestes oportunitats per aconseguir experiència i aquest programa és una gran iniciativa per donar-los les eines que els falten”. Cañigueral també, s'ha dirigit als i les participants dient-los “teniu l’oportunitat d’aprendre de prop com treballen moltes de les professionals de la Generalitat. Parlo en femení perquè la majoria són dones. S’ha de reconèixer la seva vocació i esforç per acollir-vos, i aquesta cura pels altres en forma de servei públic”. “Ara us toca a vosaltres”, ha afegit.

El director dels Serveis Territorials d’Empresa i Treball, Joan Martí, ha volgut remarcar que “entre les moltes iniciatives i projectes de foment de l’ocupació del SOC adreçats a col·lectius específics, aquest any s’ha volgut també prioritzar els joves a través de contractes amb la Generalitat. Això ens ha permès tenir persones molt ben formades en llocs importants de l’Administració, i, alhora, donar una primera oportunitat de treball a joves en la funció pública. Per tant, conèixer de primera mà el gran valor dels joves i també les dificultats que suposa treballar per a la ciutadania”.

Les persones contractades en el marc d’aquest programa han de tenir entre 16 i 30 anys, estar desocupades i inscrites al SOC com a demandants d’ocupació. A més, han de complir els requisits per a formalitzar un contracte en pràctiques, entre d’altres l’acreditació d’un títol universitari, de formació professional de grau mitjà, superior o equivalents, o un certificat de professionalitat.

2  

Imatges

Trobada dels participants del Programa de primera experiència professional en l'administració pública.

Trobada dels participants del Programa de primera experiència professional en l'administració pública. 492759

Trobada dels participants del Programa de primera experiència professional en l'administració pública.

Trobada dels participants del Programa de primera experiència professional en l'administració pública. 334035

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia