Cultura

Cavall Fort

L'exposició 'Cavall Fort celebra 60 anys' recorre les biblioteques de Catalunya

query_builder   15 setembre 2022 10:09

event_note Nota de premsa

L'exposició 'Cavall Fort celebra 60 anys' recorre les biblioteques de Catalunya

  1. La mostra ja està programada a 70 biblioteques públiques gràcies a la col·laboració de la revista amb el Departament de Cultura, la Diputació de Girona i la Diputació de Barcelona


Cavall Fort{"name":"2022/09/15/10/08/1401eb97-6460-4f88-85e3-db0aba3295a2.jpg","author":"Departament de Cultura","type":"0","location":"0","weight":118080}

En el marc del 60è aniversari de la publicació en català per a nois i noies Cavall Fort, l’exposició “Cavall Fort celebra 60 anys” recorre les biblioteques públiques catalanes. La mostra és una invitació en què la revista obre les seves portes per mostrar com es fa Cavall Fort, per veure-hi trossets de la seva història passada, present i futura.

El desembre de 2021 la publicació Cavall Fort va celebrar un acte que va ser el tret de sortida d’accions per commemorar la fita, com ara la renovació de la revista pel que fa a disseny, contingut i enfocament, així com la publicació d’un número especial amb un dossier de jocs que convidava els lectors i lectores a entrar a l’edifici de la revista, un edifici imaginari, del qual ara se’n fa una versió en forma d’exposició, la mostra “Cavall Fort celebra 60 anys”. L’edifici inclou paletes, enginyers, pintors, arquitectes, llauners que acompanyen el visitant per la recepció de l’edifici, la redacció, el plató, el menjador, el taller artístic, el jardí, la sala polivalent i el terrat.

“Cavall Fort celebra 60 anys” ja està programada a 70 biblioteques d’arreu de Catalunya al llarg de 2022 i 2023, amb previsió que s’hi afegiran més, gràcies a la col·laboració entre Cavall Fort i el Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya; el Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona i la Gerència de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona.

Cavall Fort és una revista degana a les sales infantils de les biblioteques públiques, i ha acompanyat les generacions de lectores i lectores durant aquests 60 anys, en què ha publicat més de 1.400 números, de la mà dels més importants il·lustradors, escriptors, poetes, etc. com són Cesc, Fina Rifà, Mercè Canela, Pere Calders, Guillem Viladot, Maria Novell, Joaquim Carbó, Josep M. Espinàs, Carme Suqué, Emili Teixidor, Montserrat Roig, Teresa Duran, Albert Jané, Joan Portell, entre molts d’altres. Actualment 302 biblioteques públiques estan subscrites a la publicació, i als seus fons també estan disponibles els dossiers i monogràfics editats dins la col·lecció La Galera Cavall Fort.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia