Direcció General de Comunicació

Variant balaguer

El Govern impulsa les obres de la variant nord-oest de Balaguer

query_builder   27 juliol 2010 13:55

event_note Nota de premsa

El Govern impulsa les obres de la variant nord-oest de Balaguer

 
  • Els treballs consistiran en la construcció d’una via de prop de 2 quilòmetres que donarà continuïtat a l’actual variant sud
  • Les obres comportaran una inversió d’uns 4,5 milions d’euros i es preveu que s’iniciïn el proper hivern
 
El Govern ha donat avui un nou pas en la construcció de la variant nord-oest de Balaguer (C-12) amb la declaració de l’ocupació urgent de béns i drets afectats per aquesta via. Es preveu que les obres s’adjudiquin aquest estiu per tal que els treballs puguin començar a l’hivern i que tinguin un cost d’uns 4,5 milions d’euros.

El traçat de la variant
 
La nova variant, que discorre per l’oest del nucli urbà de Balaguer, tindrà una longitud d’1,9 quilòmetres; s’iniciarà al final de l’actual variant sud de Balaguer i finalitzarà a la C-12, a prop del cementiri municipal. L’amplada de la carretera serà de 10 metres, formada per una calçada de dos carrils de circulació de 3,5 metres i dos vorals d’1,5 metres cadascun.
 
El traçat parteix de l’encreuament a diferent nivell entre la C-12 i la C-26, que està format per una rotonda de grans dimensions a nivell del terreny i el tronc de la C-26 que passa aixecat. Concretament, un nou braç de la rotonda suposarà el punt inicial de la nova variant.
 
Per tal de donar continuïtat al moviment des del nucli de Balaguer cap a Alfarràs sense passar per aquesta rotonda, es preveu la construcció d’un nou ramal directe. Aquest ramal inclourà una rotonda el·líptica per facilitar les connexions amb la via d’accés al nucli de Balaguer i un pas superior sobre el tronc de la nova variant.
 
En el seu recorregut, la variant creua amb diversos camins; amb l’objectiu de garantir les connexions a banda i banda del tronc de la nova carretera, es construiran dos passos inferiors. El traçat finalitza sobre l’actual C-12 amb una nova rotonda, que facilitarà tant els moviments entre aquesta via i la nova variant com l’accés cap al cementiri municipal. Aquest giratori tindrà un diàmetre exterior de 40 metres, amb una calçada anular de 8 metres.
 
Passos inferiors i condicionament de camins
 
Els dos passos inferiors projectats permetran donar continuïtat al camí de la Vinya dels Frares, d’una banda, i als camins de la Creu Trencada i del Barranc dels Rucs, de l’altre. El primer se situa a uns 450 metres de l’inici de la variant i l’altre a uns 500 del punt final. Tots dos passos tindran una longitud de 15,6 metres i tindran 8 metres d’amplada i 5 metres d’alçada.
 
Així mateix, les obres inclouran el condicionament dels trams dels camins esmentats pròxims a la nova variant i la formació de nous. En aquest sentit, cal remarcar que es preveu un tram nou de camí, en un costat de la nova variant, des del segon pas inferior fins a la rotonda final.
 
Finalment, es formarà un camí de 250 metres paral·lel a la variant per donar accés a l’escorxador i un altre de 350 metres, des de la rotonda final, per connectar amb el cementiri municipal, que substituirà l’actual accés directe. Els camins projectats tindran una amplada de 5 metres, tret del de l’escorxador, que serà de 6 metres.
 
La C-12 uneix Lleida i Balaguer, i des d’aquest municipi es dirigeix fins a Àger i l’encreuament amb la C-13, a la zona de la passarel·la. Al seu pas per Balaguer, el Govern va construir el 2005 la variant sud de la C-12, fins a connectar amb la C-26, en direcció a Alfarràs. Per donar-hi continuïtat cap al nord-oest, s’ha impulsat la construcció d’una variant que permetrà als vehicles que es dirigeixen cap a Castelló de Farfanya, les Avellanes o Àger evitar el pas per l’interior del nucli urbà de Balaguer.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia