Delegació a Barcelona

Reunió del Consell Assessor Territorial

El Govern presenta el Pacte Nacional per la Indústria com a una eina vertebradora del territori

query_builder   15 setembre 2022 17:47

event_note Nota de premsa

El Govern presenta el Pacte Nacional per la Indústria com a una eina vertebradora del territori

La directora general d’Indústria, Natàlia Mas, ha explicat els detalls del Pacte als alcaldes i alcaldesses de la vegueria de Barcelona

El Consell Assessor Territorial de Barcelona, en el qual hi participen els ajuntaments i consells comarcals de la demarcació, ha abordat avui el Pacte Nacional per la Indústria 2022-2025, signat el passat dia 9 entre el Govern i els agents econòmics i socials.

La directora general d’Indústria, Natàlia Mas, ha donat detall dels principals eixos d’actuació del Pacte, destacant el paper que ha de tenir aquesta eina per “millorar la base de l’economia catalana, augmentant la competitivitat del sector i contribuint a la vertebració del territori” .

Natàlia Mas ha dit que el Pla preveu la transformació de l’activitat productiva en termes de sostenibilitat, digitalització, innovació i internacionalització, abordant també la formació amb l’increment de la FP dual, l’augment de la participació de les dones en el sector i el suport a l’emprenedoria, entre d’altres objectius.

Durant la sessió, el delegat del Govern a Barcelona, Toni Morral, ha destacat “l’ampli consens social i polític amb què s’ha elaborat el Pacte, la qual cosa dona garanties de solidesa per poder treballar en aquest important repte que ha de transformar el model industrial del nostre país”. El delegat també ha posat èmfasi en la necessitat que es faci “un seguiment territorial del projecte amb la implicació dels ajuntaments perquè tothom se’l faci seu”.

El Pacte Nacional per la Indústria 2022-2025 preveu inversions per valor de més de 3.000 milions d’euros, el desenvolupament de 152 actuacions i 470 milions d’euros per a finançament en forma de préstecs.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia