Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Nous membres del Consell de Direcció de la xarxa EEAC

El director del CADS, Arnau Queralt, reescollit president de la Xarxa Europea de Consells Assessors per al Desenvolupament Sostenible per un cinquè mandat consecutiu

query_builder   16 setembre 2022 11:40

event_note Nota de premsa

El director del CADS, Arnau Queralt, reescollit president de la Xarxa Europea de Consells Assessors per al Desenvolupament Sostenible per un cinquè mandat consecutiu

Nous membres del Consell de Direcció de la xarxa EEAC
Nous membres del Consell de Direcció de la xarxa EEAC
{"name":"2022/09/16/11/39/b1fa828d-ce90-4377-85b6-407243dbda00.jpeg","author":"CADS","type":"0","location":"0","weight":75291}

L’assemblea anual de la xarxa European Environment and Sustainable Development Advisory Councils (EEAC), formada per 18 consells i comitès assessors de governs i parlaments de 14 estats i regions d’Europa, que està tenint lloc aquest divendres a Hèlsinki (Finlàndia), ha escollit el director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS), Arnau Queralt i Bassa, com a president, per a un cinquè mandat consecutiu. Queralt i Bassa, que dirigeix el CADS des de l’octubre de 2011, va iniciar el seu primer mandat al capdavant de l’EEAC l’any 2015 i ara renova el càrrec fins al desembre de 2024. Durant els anys 2013 i 2014, ja havia format part del Consell de Direcció de la xarxa en la funció de secretari.

L’assemblea també ha escollit la resta del Consell de Direcció de la xarxa, que es renova completament a partir de l’1 de gener de 2023: Katalin Sipos, membre del Consell Nacional per al Desenvolupament Sostenible d’Hongria i directora general de l’organització ambiental WWF-Hongria (vicepresidenta), Jan Verheeke, secretari general del Consell Flamenc de Medi Ambient (vicepresident), Folmer de Haan, subdirector del Consell per al Medi Ambient i les Infraestructures d’Holanda (tresorer) i Julia Hertin, secretària general del Consell Assessor sobre Medi Ambient d’Alemanya (secretària).

30è aniversari de l’EEAC

L’assemblea de l’EEAC ha estat precedida per la conferència anual, que enguany ha servit per celebrar el 30è aniversari de la xarxa i que ha estat coorganitzada amb el Panel d’Experts sobre Desenvolupament Sostenible de Finlàndia (membre de la xarxa EEAC), el Grup d’Experts en Canvi Climàtic de Finlàndia i el Grup d’Experts en Natura de Finlàndia. En la inauguració de la conferència, el director del CADS ha destacat que “ens trobem en un dels moments més crucials de la història recent del planeta, on les evidències científiques apunten que hem superat o estem a punt de superar alguns llindars ambientals que poden posar en joc el futur del món tal com l’hem conegut fins ara i que no només tenen i tindran impactes sobre el medi ambient, sinó també importants conseqüències per a la salut de les persones, el benestar de la societat i el progrés econòmic”.

Quan falten només 8 anys per a l’assoliment dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), el director del CADS i president de la xarxa EEAC ha traslladat la crida dels consells assessors en medi ambient i desenvolupament sostenible a “impulsar, amb caràcter d’urgència, polítiques públiques que permetin fer front als reptes actuals, prioritzar pressupostos i teixir aliances amb la societat civil per accelerar la seva execució i acompanyar els actors econòmics, territoris i parts de la societat més vulnerables i els més afectats per la transició que cal emprendre”.

Xarxa d’intercanvi de coneixement i debat

La xarxa EEAC reuneix 18 consells i comitès consultius en matèria de medi ambient, canvi climàtic i desenvolupament sostenible que assessoren governs i parlaments de 14 estats i regions d’arreu d’Europa. La xarxa compta amb representació d’Alemanya, Bèlgica, Catalunya, Dinamarca, Finlàndia, Flandes, França, Holanda, Hongria, Irlanda, Luxemburg, Montenegro, Portugal i Romania. El CADS n’és membre des de l’any 2004, després d’incorporar-s’hi l’any 2003 com a consell associat.

L’EEAC és un espai de treball comú per intercanviar coneixements i debatre els reptes per al desenvolupament sostenible tant a escala interna com a escala europea. L’activitat de la xarxa es vehicula a través de grups de treball integrats pels consells membres de l’EEAC, oberts a persones expertes i a organitzacions rellevants. Actualment, disposa d’un grup de treball sobre Desenvolupament Sostenible, sobre Serveis Ecosistèmics, sobre Canvi Climàtic i Energia i, finalment, sobre Salut Planetària. Entre d’altres, ha estat observadora de la Plataforma d’Alt Nivell de la Comissió Europea per a la implantació dels ODS a la Unió Europea.



1  

Imatges

Foto

Foto 75291

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia