Acció Exterior i Unió Europea

Consellera.

La consellera Victòria Alsina inicia dilluns un viatge de treball a Israel i a Palestina

query_builder   16 setembre 2022 12:03

event_note Nota de premsa

La consellera Victòria Alsina inicia dilluns un viatge de treball a Israel i a Palestina

L’objectiu és consolidar la relació entre Catalunya i Israel i conèixer actuacions que tenen el suport de la cooperació catalana a territoris palestins

La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, iniciarà el proper dilluns 19 de setembre un viatge de treball a Israel i a Palestina, durant el qual mantindrà diverses reunions d’interès estratègic per al Govern de Catalunya. L’objectiu del viatge és, per una banda, consolidar les relacions entre els Catalunya i Israel, que han estat tradicionalment intenses i que es nodreixen de forts vincles per motius culturals, històrics i econòmics. Aquest fet es demostra també en les recurrents visites institucionals per part de diferents autoritats de la Generalitat de Catalunya des de l’any 1987. Alsina també visitarà Palestina, on podrà conèixer projectes que tenen el suport de la cooperació catalana, que fa dècades que hi treballa. La visita s’emmarca en la voluntat del Govern de contribuir en la mesura del possible a la recerca d’una pau duradora a la regió. El secretari d’Acció Exterior del Govern, Gerard Figueras, acompanyarà la consellera en el seu desplaçament.

En un viatge de quatre dies, la consellera visitarà diferents ciutats d’Israel com Tel Aviv, on es trobarà amb l’alcalde de la ciutat, i on també mantindrà diferents reunions polítiques. A la ciutat també es reunirà amb l’equip de l’oficina d’ACCIÓ, que és a Tel Aviv des del 2013. A més, mantindrà una reunió de treball amb el Peres Center for Peace, una reconeguda institució sense ànim de lucre que busca, a través de la recerca, un acostament dels pobles de la regió per assolir una pau duradora. El mateix dia, Victòria Alsina també es reunirà amb altres institucions acadèmiques i think tanks. Al llarg de la visita a Israel, Alsina conversarà amb agents econòmics, empresarials i culturals, així com amb la comunitat catalana resident a Israel, i també atendrà els mitjans.

A Palestina, la consellera Alsina visitarà Cisjordània amb l’objectiu de conèixer algunes de les actuacions a les quals la cooperació catalana dona suport, tant a través d’agències de les Nacions Unides, com entitats catalanes i sòcies locals. Existeix una tradició històrica de cooperació de Catalunya amb Palestina, especialment motivada pel compromís de moltes entitats catalanes que fa dècades que treballen per la pau i els drets humans en aquests territoris. Encara en l’àmbit de la cooperació al desenvolupament, a Jerusalem la titular d’Acció Exterior i Govern Obert es reunirà amb dues agències de l’ONU que treballen a la regió, UNRWA i UNFPA, amb qui el Govern ha col·laborat en diversos projectes.

Properament s’informarà de la data, l’hora i la localització de l’atenció als mitjans.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia