Educació

HC Cambray

El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, inaugura l'escola bressol rural de Palau de Santa Eulàlia

query_builder   17 setembre 2022 19:57

event_note Nota de premsa

El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, inaugura l'escola bressol rural de Palau de Santa Eulàlia

  1. El conseller ha destacat que “el futur del poble passa per tenir l’escola oberta per a tots els infants i les famílies de Palau de Santa Eulàlia”


Visita Palau de Santa Eulàlia {"name":"2022/09/19/12/52/78fecc10-6df2-4072-a70a-6ed7a4604c93.jpeg","author":"Educació ","type":"0","location":"0","weight":399589}

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha inaugurat aquesta tarda l’escola bressol rural de Palau de Santa Eulàlia, acompanyat de l’alcalde Xavier Camps. Durant l’acte, ha destacat la importància que els pobles disposin d’infraestructures educatives per fomentar l’arrelament al territori, evitar el despoblament i afavorir la igualtat d’oportunitats de tot l’alumnat: “El futur del poble passa per tenir l’escola oberta per a tots els infants i les famílies de Palau de Santa Eulàlia”.


El titular d’Educació ha recordat que l’escola del poble va obrir l’any passat, després d’estar tancada durant 50 anys, i que avui s’obre l’escola bressol per acollir els infants més petits. Unfet que serà possible gràcies a la col·laboració del món local, a qui el conseller ha agraït la coresponsabilitat: “Vosaltres, alcaldes, sabeu millor que ningú la importància de tenir una escola al poble. Sabeu el valor que té que els infants no hagin de sortir del poble per anar a estudiar. I sabeu com de rellevant és per a les famílies l’escolarització dels més menuts al costat de casa”.


Gonzàlez-Cambray ha remarcat la importància de l’educació infantil i les recents mesures desplegades pel Departament d'Educació en aquest àmbit. “L’increment de la inversió en educació infantil és una novetat d’aquesta legislatura i una prioritat pel Govern”, i ha afegit que l’escola bressol de Palau de Santa Eulàlia és “una de les 122 escoles d'infantil rurals situades en municipis de menys de 2.500 habitants que tindrà Catalunya a partir d’aquest curs. I tenim la voluntat que en siguin moltes més. Aquesta és una política molt important per nosaltres”.


L’escola bressol de Palau de Santa Eulàlia escolaritzarà el proper curs dos alumnes d’educació infantil, i estarà situada en el mateix espai que ocupa l’escola, oberta el passat curs 2021-2022.


El conseller i l’alcalde han descobert la placa inaugural, i un cop acabats els parlament oficials, han recorregut el centre i han visitat l'exposició 'Un món en pau, art en llibertat'.



16 de setembre de 2022

2  

Imatges

Visita Palau de Santa Eulàlia 1

Visita Palau de Santa Eulàlia 1 445314

Visita Palau de Santa Eulàlia 2

Visita Palau de Santa Eulàlia 2 249391

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia