Drets Socials

L'edifici d'habitatges per a joves de Calonge.

El secretari d'Habitatge i Inclusió Social assisteix a l'acte d'inauguració d'un edifici de d'habitatges per a joves a Calonge

query_builder   16 setembre 2022 18:19

event_note Nota de premsa

El secretari d'Habitatge i Inclusió Social assisteix a l'acte d'inauguració d'un edifici de d'habitatges per a joves a Calonge

  1. L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha subvencionat l’adquisició dels 14 habitatges amb 346.291 euros

El secretari d’Habitatge i Inclusió Social, Carles Sala,ha assistit a la inauguració d’un edifici de 14 habitatges que es destinaran, en cessió d’ús, a joves entre 18 i 35 anys del municipi de Calonge. Han participat en aquest acte l’alcalde de Calonge i Sant Antoni, Jordi Soler i Casals, un tècnic de l’Ateneu Cooperatiu de Terres Gironines, Xevi Iglesias, i la tècnica de la cooperativa Sostre Cívic i coordinadora del projecte, Veva Jorba.

Els habitatges han estat recuperats per Sostre Cívicd’un edifici de l’any 2008 que estava en desús i en els quals s’hi ha fet una rehabilitació en clau energètica per afavorir l’autoconsum i aprofitar tota l’energia produïda.

L'edifici d'habitatge per a joves de Calonge.{"name":"2022/09/16/13/36/8fafca99-0082-4ec9-a195-25f8fae475f4.jpg","author":"Sostre Cívic","type":"0","location":"0","weight":59172}


Aquesta rehabilitació ha permès posar a disposició 14 habitatges d’uns 50m2 i espais comunitaris que es destinaran a joves. L’edifici es troba situat al carrer Sala, 24, al nucli urbà de Calonge, i està format per una planta soterrani (amb aparcaments), planta baixa i dues plantes pis; també compta amb un pati interior que és un gran espai col·lectiu complementari. Tots els habitatges tenen un rebedor, dues habitacions, un bany, un menjador i una cuina amb safareig.

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya, va autoritzar la compra de l’edifici per dret de tanteig a Sostre Cívic que ha pogut adquirir els habitatges mitjançant elspréstecs bonificats que ofereix l’Institut Català de Finances i la posterior bonificació d’interessos que fa l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. Sostre Cívic va adquirir l’edifici l’any 2020 per 800.000 euros amb un préstec sol·licitat a l’ICF. L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha subvencionat amb de 346.291 euros part dels interessos d’aquest préstec.

El 2018 es va signar un conveni entre l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i l’Institut Català de Finances perquè ajuntaments, promotors públics, promotors socials i entitats socials de la Xarxa d’Habitatges d’inserció puguin adquirir habitatges per destinar-los a lloguer social amb préstecs bonificats al 1,25% d’interès. Amb aquest tipus de col·laboració el Govern vol afavorir l’adquisició d’habitatges per part d’ajuntaments, promotors públics, promotors socialsi entitats socials de la Xarxa d’Habitatges d’inserció per destinar-lo a lloguer social per a col·lectius especialment vulnerables.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia