Direcció General de Comunicació

Presidència

La consellera Vilagrà inaugura el nou centre d'educació secundària de La Bressola a Catalunya Nord

query_builder   16 setembre 2022 19:57

event_note Nota de premsa

La consellera Vilagrà inaugura el nou centre d'educació secundària de La Bressola a Catalunya Nord

  1. A l’acte a Canet de Rosselló, la consellera de la Presidència ha reiterat el ferm compromís del govern de continuar col·laborant en el desenvolupament de l’ensenyament del català a Catalunya Nord
null{"name":"2022/09/16/19/49/63e1e98f-b04e-4a68-a91a-e664ea773d53.jpg","author":null,"type":"0","location":"0","weight":3137538}

La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà Pons, ha participat en la inauguració institucional del Col·legi La Bressola – Mas Rosselló, a Canet de Rosselló aquest divendres on ha reiterat el compromís ferm del govern de continuar col·laborant en el desenvolupament de l’ensenyament del català a Catalunya Nord i de donar “una prioritat absoluta a la defensa del català i la seva protecció i preservació”.

A l’acte institucional d’inauguració, la consellera Vilagrà ha definit l’obertura del nou Col·legi La Bressola com a una “molt bona notícia” i ha agraït l’Associació Amics - La Bressola la seva feina per “mantenir viva la llengua catalana a la Catalunya Nord i afavorir la seva recuperació lingüística i també la de la cultura catalana”. La titular de la Presidència també ha agraït els 1.100 alumnes de La Bressola, les seves famílies i a tot el professorat i equips directius el fet de mantenir “els vincles amb la identitat catalana” i ha manifestat que són “persones com vosaltres que manteniu viva la cultura catalana a la Catalunya Nord”.

A Canet de Rosselló, la consellera també ha ressaltat l’intercanvi entre alumnat català del nord i del sud com a fet diferencial de les escoles La Bressola: “joves que interactuen més enllà de les fronteres, amb una clara visió europeista”, ha dit. I ha destacat la llengua catalana “com a vincle i patrimoni compartit. Eix troncal de la nostra voluntat de ser arreu dels Països Catalans”.

El Col·legi La Bressola – Mas Rosselló va obrir les portes l’1 de setembre amb una quarantena d’alumnes repartits en una classe de sisena i una de cinquena i se suma als vuit centres d’ensenyament immersiu en català de l’Associació: La Bressola de Sant Galdric i La Bressola del Vernet a Perpinyà, La Bressola de Nyils, La Bressola de Prada, La Bressola del Soler, La Bressola de Sant Esteve, La Bressola de Pesillà i el Col·legi La Bressola - Pompeu Fabra. El nou col·legi d’educació secundària acollirà un centenar d’alumnes en els pròxims anys quan s’obrin les classes de quarta i tercera. En total, La Bressola compta aqueix curs 2022/2023 amb 1.100 alumnes a les aules. Paral·lelament, l’Associació La Bressola continua treballant en el projecte de Liceu al monestir del Vernet, a Perpinyà, un espai vital per al desenvolupament de l’ensenyament immersiu del català a Catalunya Nord.

3  

Imatges

Inauguració centre educatiu La Bressola

Inauguració centre educatiu La Bressola 2340843

Inauguració centre educatiu La Bressola_02

Inauguració centre educatiu La Bressola_02 3137538

Inauguració centre educatiu La Bressola_03

Inauguració centre educatiu La Bressola_03 1769986

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia