President

El president Aragonès viatja demà a Nova York per abordar línies d'actuació per fer front a l'emergència climàtica

query_builder   16 setembre 2022 20:21

event_note Nota de premsa

El president Aragonès viatja demà a Nova York per abordar línies d'actuació per fer front a l'emergència climàtica

  1. Acompanyat de la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, el cap de l’Executiu participarà en la Climate Week, un dels esdeveniments més importants del món conjuntament amb la Conferència de Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic
  2. Dilluns el cap del Govern intervindrà en una de les sessions de l’Assemblea General de l’Under 2 Coalition, que tracta “El finançament de la transició d’una manera justa i equitativa”
  3. El president també té prevista una agenda de trobades bilaterals sobre medi ambient i canvi climàtic. Dimecres es desplaçarà a Washington, on mantindrà reunions a nivell

El president de la Generalitat, Pere Aragonès i Garcia, inicia demà, dissabte 17 de setembre, un viatge institucional a Nova York i Washington per tractar les línies d’actuació del Govern per fer front a l’emergència climàtica. Acompanyat de la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, el cap de l’Executiu participarà en la Climate Week (la setmana del clima), que juntament amb la Conferència de Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic, és l’esdeveniment més important del món sobre crisi climàtica.

El president i la consellera presentaran les principals línies d’actuació i els projectes de futur del Govern en aquest àmbit, que són una de les grans prioritats de l'Executiu. En paral·lel, el cap del Govern també té prevista una agenda de reunions de treball i de trobades, tant a Nova York com a Washington, per seguir reforçant els vincles econòmics i la presència de Catalunya als Estats Units.

L’agenda del president als Estats Units començarà diumenge, 18 de setembre a les 12 h. (18 h. catalana) a Nova York, on el cap del Govern mantindrà una reunió amb la guardonada amb el Premi Internacional Ramon Llull de Catalanística i a la Diversitat Cultural i presidenta del Jurat del Premi Internacional Catalunya, Mary Ann Newman. A les 12.30h (18.30h) hora catalana, el cap de govern mantindrà una trobada amb el sociòleg Richard Sennett, professor de la Universitat de Columbia i del MIT i assessor del programa de Ciutats i Canvi Climàtic de l’ONU.

A les 18h (00h catalana), el president assistirà a un sopar de dirigents polítics de la Climate Week a l’Empire State Building on coincidirà, entre altres, amb presidents regionals de Corea del Sud i Sud-àfrica, amb la secretària d’Estat per l’Acció Climàtica del govern federal d’Alemanya o amb la ministra de Medi Ambient d’Escòcia.

L’endemà, 19 de setembre, a les 9:00 h. (15:00 h. catalana) el president i la consellera Jordà assistiran a la sessió inaugural de la setmana del clima, al The Times Center de Nova York. A les 12:00 hores (18:00 hora catalana), atendran els mitjans de comunicació.

Posteriorment, a les 16:50 h (22:50 h. catalana), el cap del Govern intervindrà en una de les sessions de l’Assemblea General de l’Under 2 Coalition -una xarxa de governs de tot el món compromesos amb la reducció de les emissions-, que tracta “El finançament de la transició d’una manera justa i equitativa”, que també se celebrarà al The Times Center.

Encara en el marc de la Climate Week, a les 18.30h (00.30 h. catalana) el president i la consellera assistiran a una recepció –a porta tancada- de líders de l’Under 2 Coalition.

Dimarts, 20 de setembre, l’agenda del president a Nova York continuarà amb diverses reunions per seguir teixint aliances entre Catalunya i els Estats Units. A les 8:30 h. (14:30 h. catalana) el cap del Govern es reunirà amb el president del Consortium for Sustainable Urbanization, Lance Jay Brown, per abordar el projecte de l’Agenda Urbana de Catalunya. A les 11.30h (18.30h catalana) visitarà les oficines del diari Wall Street Journal i es reunirà amb el director del diari, Matt Murray.

Posteriorment, a les 13:30 h. (19:30 hora catalana), Aragonès i Jordà atendran els mitjans de comunicació.

La mateixa jornada Aragonès també té previst reunir-se amb destacats acadèmics, com ara l’economista i professor de la Universitat de Columbia Jeffrey Sachs, internacionalment reconegut pels seus treballs relacionats amb el desenvolupament sostenible, assessor de Nacions Unides i ex-director de The Earth Institute de la Universitat de Columbia.

A la tarda, a les 18:00 hores (00:00 h catalana) el president encapçalarà, junt amb la consellera, un gran esdeveniment organitzat per PRODECA de promoció de productes catalans als Estats Units, “Catalonia where food is culture”, amb empresaris i representants del món gastronòmic i centrat sobretot en els vins del finca qualificada del nostre país.

El cap de l’Executiu farà el parlament de benvinguda en aquest acte, que comptarà amb l’escriptor culinari Colman Andrews i l’escriptora gastronòmica Alba Sunyer. A més del xef Nicolás López i Lucas Payà. L’objectiu d’aquesta trobada és reforçar la presència al mercat nord-americà d’alguns dels productes agroalimentaris catalans més emblemàtics.

Reunions a nivell polític i econòmic a Washington

Dimecres 21 de setembre el president es traslladarà a Washington. L’agenda del president a la ciutat inclou diverses reunions de treball a nivell polític i econòmic per reforçar la presència de Catalunya al continent americà. Entre elles, una trobada amb la companyia Oracle que recentment ha inaugurat nova seu a Barcelona. Està previst que el cap del Govern atengui els mitjans de comunicació a les 12:30 hores (18:30 h. catalana).


El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia