Mossos d'Esquadra

CME

Els Mossos d'Esquadra detenen cinc joves per una agressió homòfoba a un altre al metro de Barcelona a qui van fracturar el nas

query_builder   17 setembre 2022 09:55

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra detenen cinc joves per una agressió homòfoba a un altre al metro de Barcelona a qui van fracturar el nas

· Els fets van passar el passat 28 de maig quan els ara detinguts van insultar la víctima i li van propinar cops de puny a la cara

· En una altra actuació, la Unitat Central de Delictes d’Odi va detenir una persona per proferir amenaces greus de mort de caire homòfob contra un treballador del metro de Barcelona el passat mes d’abril

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra han detingut, en els darrers dies, sis persones vinculades amb delictes d’odi de caire homòfob. En un dels casos, els agents han arrestat cinc persones que haurien insultat i agredit a un jove al metro de Barcelona a qui van provocar una fractura al nas. En l’altre cas, els agents van detenir una persona per la seva presumpta participació en un delicte d’amenaces greus contra un treballador del metro de Barcelona amb motivació LGTBIfòbica.

El primer fet investigat va tenir lloc el passat mes d’abril quan la Unitat Central d’Odi i Discriminació va tenir coneixement de l'existència d'un incident homòfob perpetrat contra un treballador de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), concretament a les instal·lacions del metro de Barcelona.

Segons va manifestar la víctima, l’autor va començar a crear aldarulls a la zona d’accés de la parada de metro quan anava amb el seu patinet elèctric, fet que el treballador de TMB li va recriminar. A partir d’aquest moment, l’autor va començar a proferir insults homòfobs i el va amenaçar greument de mort mentre esgrimia una arma blanca, concretament una navalla automàtica.

Com a conseqüència de la gravetat dels fets denunciats, la unitat especialitzada del cos de Mossos d’Esquadra encarregada d’aquests tipus d’investigacions greus va iniciar una investigació que va permetre comprovar el delicte, identificar plenament a l’autor dels fets i, finalment, detenir-lo el passat dia 13 de setembre.

Es dóna la circumstància que, arran del greu episodi viscut, la víctima va patir conseqüències psicològiques per les quals va haver d’estar de baixa laboral.

El detingut, de 19 anys d’edat, després de passar a disposició judicial, va quedar en llibertat amb càrrecs.



Fractura de nas amb insult homòfobs

La segona investigació es va originar arran de l’agressió homòfoba que va patir un jove al metro de Barcelona el passat 28 de maig. A les 06:30 hores d’aquell dia, dos joves es trobaven asseguts al terra d'un vagó de la L1 en direcció Santa Coloma quan a l'estació de Marina van pujar un grup de joves que, en adonar-se de la seva condició sexual, van començar a escupir-los i insultar-los. Les víctimes els van recriminar aquesta actitud i els autors van començar a colpejar un dels joves que li va recriminar l’actitud fins a provocar-li lesions greus al nas.

El passat 13 de setembre, els agents de la Unitat d’Investigació de l’Àrea de Seguretat del Transport Metropolità (ASTMET) van detenir els presumptes autors dels fets després d’una investigació que gràcies al visionatge de les càmeres de seguretat i d’altres indicis investigatsva suposar la seva identificació i localització.

Després de passar a disposició judicial van quedar en llibertat.



Àrea de Comunicació

Barcelona, 17 de setembre

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia