Bombers

Rescat Àger

Un home mor en un accident de parapent al Barranc de Grillons, a Àger (La Noguera)

query_builder   17 setembre 2022 19:53

event_note Nota de premsa

Un home mor en un accident de parapent al Barranc de Grillons, a Àger (La Noguera)

Els Bombers de la Generalitat han treballat avui en el rescat d’un home que ha perdut la vida en un accident de parapent al Barranc de Grillons, al terme municipal d’Àger (La Noguera).

A les 13.43 hores, els Bombers han estat alertats de l’accident per un membre de l’escola de parapent. L’home, de 43 anys, que participava en un vol grupal de sis persones, hauria caigut al capdamunt d’una cinglera.

Immediatament, una dotació terrestre del parc d’Àger s’ha activat i ha visualitzat la víctima en un roquissar de difícil accés, a uns 300 metres en direcció oest de l’ermita de la Mare de Déu de Pedra.

Un helicòpter de rescat amb efectius del GRAE i metge del SEM ha descarregat el personal el més a prop possible de la víctima, que els efectius han trobat en situació d’inconsciència i sense signes vitals. Tot i emprendre ràpidament les maniobres de reanimació càrdio-pulmonar, no s’ha pogut fer res per la seva vida.

Els efectius de rescat han comunicat l’accident mortal als Mossos d’Esquadra, que han enviat patrulles de seguretat ciutadana i una dotació de la Unitat de Muntanya. Un helicòpter de Bombers ha traslladat els efectius policials fins al lloc i, en acabar els procediments policials, els Bombers han rescatat el cos. Els Mossos d’Esquadra han assumit la investigació de l’accident.

Altres rescats d’avui dissabte, 17 de setembre (fins a les 17 h)

00.07 Colera: a les 11.59h el Grup Caní de Recerca (GRCR) trobava una boletaire que havia estat perduda tota la nit pels volants de Colera i Rabós. La dona es va extraviar al separar-se del seu company. Durant la nit l’han buscat una vintena de dotacions de bombers, recolzats amb bombers francesos i, al matí, un helicòpter amb GRAE. Finalment, després de fer recerca intensiva, se l'ha trobada a la zona del Coll de Mallola, al camí del Coll de Banyuls.

12.48 Setcases: al Gra de Fajol Petit, un home pateix una relliscada i rep un cop a les costelles. Efectius de GRAE hi han anat amb helicòpter i l’han rescatat. Se l’ha traslladat a l’hospital Josep Trueta de Girona.

12.57 Abella de la Conca: al Forat de Bóixols, un grup que estaven fent rappel han avisat que un d’ells ha patit una lesió al turmell i no pot prosseguir. Un helicòpter amb efectius de GRAE i metge s’han dirigit cap allà, s’ha fet l’extracció.

13.28 Alp: a prop de la carretera N-260 pk 158, un home avisa que la seva parella, una dona de 72 anys, ha patit una caiguda a una zona boscosa no accessible, i que ell ha hagut de desplaçar-se fins trobar cobertura. Una dotació terrestre del parc de bombers voluntaris d’Alp ha pogut accedir a l’indret i ha dut la dona fins on s’esperava l’ambulància.

13.59 Setcases: al Pla de Coma Ermada, una dona de 45 anys s’ha regirat un turmell i no pot seguir caminant. Efectius de GRAE hi han anat amb l’helicòpter i se l’ha extret de l’indret. Se l’ha traslladat fins al parc de bombers d’Olot, on s’esperava l’ambulància.

14.56 Montellà i Martinet: a la Solana del Prat de Cadí, un home de 63 anys ha patit una lesió a un turmell i no pot seguir caminant. Una dotació terrestre del parc de bombers voluntaris Bellver de Cerdanya l’ha anat a buscar i se l’ha dut fins on s’esperava l’ambulància.

16.03 Vilanova de Sau: al pantà de Sau, un home de 58 es sent greument indisposat. Cap a lloc s’hi dirigeix una dotació terrestre del parc de bombers de Vic i un helicòpter del SEM se n’ha fet càrrec.

16.17 El Bruc: un home i una dona estaven efectuant una ruta circular i han deixat de veure les marques. Han arribat a un punt en què la progressió no és possible i una dotació terrestre i una dotació GRAE en helicòpter els han sortit a buscar. L’helicòpter els ha albirat i la dotació terrestre els ha conduït fins on havien estacionat el vehicle dels excursionistes. La parella estava il·lesa.


Cerdanyola del Vallès, 17 de setembre de 2022

20.00 hores


Per a qualsevol aclariment podeu posar-vos en contacte amb l’Àrea d’Informació i Comunicació

93 586 77 20 premsa.bombers@gencat.cat

http://interior.gencat.cat/bombers




El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia