Mossos d'Esquadra

cme

Els Mossos detenen quatre persones a Montcada i Reixac que acabaven de cometre un robatori violent en una nau industrial del municipi

query_builder   18 setembre 2022 11:21

event_note Nota de premsa

Els Mossos detenen quatre persones a Montcada i Reixac que acabaven de cometre un robatori violent en una nau industrial del municipi

· Els detinguts, disfressats amb màscares, van disparar amb una pistola elèctrica un treballador de l’empresa i el van deixar lligat i emmordassat

· A l’interior de la nau els esperava un camió per endur-se caixes amb roba valorada en més d’un milió d’euros

· Les detencions es van fer conjuntament amb la Policia Local de Montcada i Reixac

Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra de les comissaries de Montcada i Reixac i de Cerdanyola del Vallès, juntament amb agents de la Policia Local de Montcada i Reixac van detenir, el 12 de setembre, quatre homes amb edats compreses entre els 30 i els 44 anys, com a presumptes autors dels delictes de robatori amb violència i intimidació, detenció il·legal i danys.

Els fets es remunten al dia 12 de setembre pels volts de les 17:30 hores. La Sala Central de Comandament va informar els agents que en una nau industrial de Montcada i Reixac s’hi estaria produint un robatori violent. Segons l’avís, un testimoni va veure que un turisme estacionava al costat d’una empresa i que dues persones encaputxades i amb màscares de disfressa sortien i es dirigien cap a l’empresa. Seguidament, va veure que arribava un camió i va sentir crits i cops de l’interior de la nau.

En rebre l’avís ràpidament es van dirigir al lloc agents de Mossos d’Esquadra de la comissaria de Montcada i Reixac juntament amb agents de la Policia Local del mateix municipi. Tant bon punt van arribar, van localitzar a l’entrada de la nau un camió que estava a punt de marxar. Un cop a dins, una persona va cridar alertant de la presència policial i va intentar fugir amb tres persones més per la teulada. Els policies van poder retenir un dels homes, que anava vestit amb un mono de color blanc.

Al mateix temps, al costat de l’oficina de la nau van localitzar un home emmordassat i lligat de mans i peus amb cinta de precinte. Aquest home, que tenia dos arpons clavats com els que fan servir les pistoles de defensa elèctriques, va manifestar als policies que un grup de persones que no coneixia havia entrat a la nau, l’havien disparat amb una pistola elèctrica, i que posteriorment el van agredir i lligar.

En escorcollar al detingut que havia intentat fugir i que van poder interceptar, els agents van trobar-li una pistola elèctrica, una bossa amb brides, joies i 97 bitllets de 50 euros falsificats. A banda de detenir aquesta persona també van detenir el conductor del camió.

Paral·lelament, agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Cerdanyola del Vallès van fer recerca de les altres persones que haurien fugit. A l’altura del carrer Progrés de Montcada i Reixac els agents van localitzar dues persones suades que, en detectar la presència dels policies, van intentar esquivar-los. Després de fer les indagacions pertinents, els agents van detenir aquestes dues persones per la seva presumpta relació amb el robatori.

La Unitat d’Investigació de la comissaria de Cerdanyola del Vallès es va fer càrrec d’investigar aquest robatori i va poder relacionar directament els quatre detinguts amb els fets exposats. La intenció dels lladres era sostreure 450 caixes amb roba, alguna de les quals ja tenien carregada al camió, que tenia un valor total d’1.372.071 euros.

Els detinguts van passar a disposició judicial davant del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Cerdanyola del Vallès el qual va decretar l’ingrés a presó d’un dels detinguts i llibertat amb càrrecs dels tres restants.

Procedència de la roba que pretenien sostreure

Els investigadors van poder relacionar la roba que ells lladres volien sostreure amb la mercaderia robada en una empresa de logística de Cornellà de Llobregat el dia 12 d’agost. El propietari de l’empresa va denunciar que un dels seus treballadors va detectar que un dels camions, que estava estacionat a la via pública amb un remolc ple de mercaderia, havia estat manipulat i que havien sostret el remolc amb tota la càrrega, 450 caixes amb roba valorada en uns 1.372.071 euros.

A hores d’ara, la investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.


Àrea de Comunicació

Granollers, 18 de setembre de 2022

4  

Imatges

Foto 1

Foto 1 2238013

Foto 2

Foto 2 2182086

Foto 3

Foto 3 2350830

Foto 4

Foto 4 4065243

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia