Delegació a Lleida

Sant Martí de la Morana

Bernat Solé inaugura obres d'urbanització i la reparació del mur de contenció afectat pel temporal Glòria a Sant Martí de la Morana

query_builder   2 setembre 2022 20:24

event_note Nota de premsa

Bernat Solé inaugura obres d'urbanització i la reparació del mur de contenció afectat pel temporal Glòria a Sant Martí de la Morana

Inauguració reparació mur Sant Martí de la Morana
Bernat Solé, amb l'alcalde de Torrefeta i Florejacs, membres del consistori, l’alcalde pedani de Sant Martí de la Morana i altres representants institucionals.
{"name":"2022/09/19/14/54/5a22c341-f004-4069-a15e-03c860e528f0.jpeg","author":"DTGL","type":"0","location":"0","weight":252844}


El delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, ha inaugurat avui les obres d’urbanització de la plaça Major i la baixada del carrer de l’Església de Sant Martí de la Morana, a Torrefeta i Florejacs. Solé també ha inaugurar la reconstrucció del mur de contenció del carrer de circumval·lació del nucli, que va resultar afectat pel temporal Glòria el gener del 2020.

L’actuació d’urbanització, amb un pressupost subvencionable de 127.205 euros, ha comptat amb un ajut de 120.000 euros a través del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC).

Pel que fa a la reparació del mur de contenció, consistent en l’estabilització, el rejuntament de la pedra i la col·locació d’una barana, el cost ha estat de 25.250 euros, que han estat finançats pel departament de la Presidència de la Generalitat, havent-hi aportat l’administració central el 50%.

En el transcurs de la inauguració, Bernat Solé ha considerat “just i necessari que els petits municipis puguin oferir les condicions de vida a què els seus habitants hi tenen tot el dret, com el tenen els que viuen en altres punts més poblats del país”. El delegat ha assenyalat el PUOSC com “una eina imprescindible per vetllar per aquesta equitat territorial i redreçar el despoblament que pateixen les zones rurals”. En aquest sentit, també s’ha referit a l’Agenda Rural de Catalunya aprovada pel Govern, que inclou un seguit de mesures estratègiques pensades i planejades per transformar la ruralitat tot i afavorint el desenvolupament territorial, socioeconòmic i ambiental, de manera que, ben articulades amb l’agenda urbana, permetin avançar cap a la Catalunya sencera”

Als actes inaugurals hi han assistit l’alcalde de Torrefeta i Florejacs, Josep M. Castella; l’alcalde pedani de Sant Martí de la Morana, Alfons Ribera; regidors i regidores; la directora general d’Administració Local, Montserrat Fornells, i el vicepresident del Consell Comarcal de la Segarra, Xavier Pintó, entre altres.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia