Mossos d'Esquadra

Mossos d'Esquadra

Ingressa a presó un lladre que acumula 24 detencions en el darrer mig any i que en l'últim mes estaria relacionat amb 11 robatoris amb força i furts comesos en hotels de Barcelona

query_builder   21 setembre 2022 07:32

event_note Nota de premsa

Ingressa a presó un lladre que acumula 24 detencions en el darrer mig any i que en l'últim mes estaria relacionat amb 11 robatoris amb força i furts comesos en hotels de Barcelona

. L’home accedia en establiments hotelers fent-se passar per treballador de l’hotel o d’una empresa de repartiment i un cop a l’interior forçava taquilles i sostreia tauletes electròniques, ordinadors, bosses de mà i diners

. El detingut, de 29 anys, té un perfil delictiu molt actiu i una gran mobilitat arreu del territori, de manera que no es descarta que pugui estar relacionat amb altres fets delictius

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la comissaria de Ciutat Vella han detingut un lladre multireincident presumptament relacionat amb 11 robatoris amb força i furts en taquilles d’hotels de Barcelona. Per evitar ser descobert, l’home accedia als establiments hotelers fent-se passar per treballador de l’hotel o per repartidor d’una empresa de missatgeria. Un cop a l’interior entrava en espais reservats per sostreure diners, ordinadors i objectes de valor. El detingut va ingressar a presó després de passar a disposició judicial.

La detenció va tenir lloc el passat 14 de setembre quan l’home va accedir en un concorregut hotel de la ciutat fent-se passar per treballador de l’establiment. Un cop a l’interior va pujar amb ascensor fins a la terrassa i poc després va obrir una porta d’accés prohibit al públic. Un cop a dins, va entrar a un despatx i magatzem que el personal de manteniment utilitzava per deixar les seves pertinences personals. Posteriorment, l’home va sortir disfressat de treballador d’una empresa de repartiment sense aixecar cap tipus de sospita.

Les càmeres de seguretat van captar tots els moviments de l’home, la qual cosa va permetre als investigadors identificar-lo i detenir-lo hores més tard. El detingut va oblidar-se la seva motxilla a l’hotel, a l’interior de la qual els mossos van localitzar-hi objectes sostrets i documents personals de possibles víctimes.

Un cop detingut, els agents van fer gestions per poder-lo relacionar amb altres fets delictius que s’havien registrat en altres hotels de la ciutat durant el darrer mes. Els mossos el van poder relacionar amb 11 fets delictius, entre robatoris amb força i furts. En una part important dels fets, es disposaven d’imatges per acreditar la seva autoria.

Una vegada detingut se li va poder atribuir un robatori violent comès dies abans. En aquell cas, es va identificar com a policia exhibint una credencial policial per escorcollar la seva víctima i sostreure-li les seves pertinences. El detingut el va amenaçar amb una arma de foc i va retenir-lo contra la seva voluntat durant 20 minuts.

El detingut té un perfil delictiu multireincident i una gran mobilitat arreu del territori. Acumula 27 detencions, 24 de les quals han tingut lloc en menys de mig any, des del mes d’abril fins al 14 de setembre.

Després de passar a disposició judicial, el jutge va ordenar el seu ingrés a presó.

Els investigadors continuen treballant per acreditar la seva presumpte participació en altres fets delictius denunciats.


Àrea de Comunicació

Barcelona, 21 de setembre de 2022

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia