Mossos d'Esquadra

Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra detenen a Barcelona dues persones implicades en dues agressions amb motivació ideològica i un robatori amb violència

query_builder   22 setembre 2022 07:37

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra detenen a Barcelona dues persones implicades en dues agressions amb motivació ideològica i un robatori amb violència

. Els fets van tenir lloc els dies 18 i 22 d’abril quan un grup de joves van agredir amb molta violència dues persones de signe contrari a qui van produir lesions importants


Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Comissaria General d’Informació de la Regió Policial Metropolitana Barcelona han detingut el 20 de setembre a Barcelona dos joves vinculats amb grups d’extrema dreta com a presumptes autors de dos delictes de lesions amb l’agreujant de motivació ideològica i un delicte de robatori amb violència. També s’investiga una tercera persona per participar en una de les agressions.

El passat 18 d’abril, dues persones van agredir al districte de Sant Andreu un noi per motivacions ideològiques a qui li van provocar una fractura nasal i diverses contusions. Tot seguit, van fugir ràpidament del lloc. Quatre dies després, el 22 d’abril, es va produir una segona agressió per part d’un grup de tres joves vinculats amb l’extrema dreta al districte de Sant Martí contra un altre noi que duia una dessuadora d’un club esportiu de signe contrari. Els agressors es van encarar a la víctima i, sense dir res ni motiu aparent, el van començar a colpejar. La víctima, que va intentar defensar-se, va patir múltiples contusions. En aquest cas, un dels autors també va sostreure-li el mòbil abans de fugir.

Arran d’aquests fets, atès que la selecció de les víctimes es va fer per motius ideològics, la Comissaria General d’Informació de Mossos d’Esquadra va iniciar la investigació que ha conduit a la detenció de dos nois de 20 i 17 anys com autors de les dues agressions per lesions amb l’agreujant de discriminació ideològica i per un robatori amb violència. També s’ha identificat un tercer autor, menor d’edat, per la seva participació en una de les agressions.

La detenció del major d’edat s’ha produït al Centre Penitenciari de Joves (La Roca del Vallès), on està complint presó preventiva per una acusació de temptativa d’homicidi que va tenir lloc amb posterioritat a les agressions del passat mes d’abril, i properament serà citat a declarar davant l’autoritat judicial. El menor d’edat detingut serà citat davant la Fiscalia de Menors a Barcelona.

Els delictes d’odi per motivacions polítiques ocupen un 20,9% dels casos

Els Mossos d’Esquadra van instruir durant l’any 2021 un total de 496 denúncies per delictes d’odi i discriminació, la qual cosa representa un 26% més respecte l’any anterior. Els diferents àmbits relacionats amb aquest tipus de delictes són els vinculats amb l’orientació sexual o la identitat de gènere; amb motivacions polítiques; amb la diferència nacional i/o racial; amb els sentiments contraris sobre determinades religions; amb els fets ocasionats perquè la víctima té alguna discapacitat física/ sensorial i/o discapacitat psíquica/ mental i en casos en què la víctima ho és per ser jueva o indigent.

El 20,9% dels casos instruïts per delictes d’odi estan vinculats amb motivacions per orientació política. Concretament, es van instruir 104 casos. La demarcació de Barcelona és la zona on més fets s’han produït seguint de les demarcacions de Tarragona i Girona.

Àrea de Comunicació

Barcelona, 22 de setembre de 2022

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia