Mossos d'Esquadra

CME

El director general de la Policia es reuneix amb l'alcaldessa de Sant Adrià de Besòs per tractar la situació de la seguretat del municipi

query_builder   22 setembre 2022 14:00

event_note Nota de premsa

El director general de la Policia es reuneix amb l'alcaldessa de Sant Adrià de Besòs per tractar la situació de la seguretat del municipi

. En el marc de Pla Estiu, s’ha intensificat el patrullatge al barri de la Mina, la qual cosa ha comportat una reducció dels fets delictius d’un 13% respecte del 2019

. Els fets delictius registrats durant el període actual (gener-agost 2022) respecte del mateix període anterior d’abans de la pandèmia (gener-agost 2019) han disminuït un 3%. Es redueixen els delictes contra les persones (-9,7%) i contra el patrimoni (-2,9%).

El director general de la Policia, Pere Ferrer, s’ha reunit aquest matí amb l’alcaldessa de l’Ajuntament de Sant Adrià, Filo Cañete, per tractar de la situació actual de seguretat del municipi. A la reunió hi han participat els comandaments dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Local que treballen a Sant Adrià de Besòs.

La trobada se celebra en el marc dels contactes que la Direcció General de la Policia i els Mossos d’Esquadra realitzen amb els diferents ajuntaments de Catalunya i les seves policies locals per tal d’avaluar els índexs delinqüencials i amb la voluntat de trobar mecanismes de millora i incrementar la col·laboració i coordinació policial per afrontar els reptes de seguretat principals.

El director general de la Policia ha exposat el treball que els Mossos d’Esquadra realitzen en aquest municipi amb dispositius específics al barri de la Mina i amb patrullatges preventius a les principals zones de la població per minimitzar la comissió de fets delictius i d’actes incívics. Diferents unitats dels Mossos d’Esquadra, com ara l’Àrea Regional de Recursos Operatius, la Unitat de Seguretat Ciutadana, la Unitat Regional de Policia Administrativa, els grups de proximitat i la Brigada Mòbil, entre d’altres serveis policials, es despleguen en el municipi per mantenir uns nivells òptims de seguretat.

Els indicadors de seguretat actuals indiquen que els fets delictius registrats durant el període actual (gener-agost 2022) respecte del període anterior d’abans de la pandèmia (gener-agost 2019) han disminuït un 3%, passant de 2.970 a 2.882 fets. Per agrupacions delictives, es redueixen els delictes contra les persones (-9,7%) i contra el patrimoni (-2,9%).

Pel que fa al patrullatge policial, cal destacar que la mitjana d’hores de serveis realitzades en els darrers 8 mesos ha estat un 14,6% superior que durant l’any 2019, la qual cosa representa un increment de l’activitat policial de més de 300 hores al mes, amb una mitjana de 2.025 hores mensuals.

Així mateix, durant l’estiu, en el marc de Pla Estiu, s’ha intensificat el patrullatge policial al barri de la Mina, la qual cosa han comportat una reducció dels fets delictius d’un 13% respecte del 2019. Les tipologies que experimenten un descens més notable són el furt, amb una caiguda del 49,3%; els robatoris amb força a domicili, amb un descens del 15.4%, i a establiments comercials d’un 42,1%. Els robatoris amb violència han disminuït un 56,9%.

Àrea de Comunicació

Barcelona, 22 de setembre de 2022

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia