Drets Socials

Violant Cervera: "Defensem la construcció d'un país capaç de generar oportunitats per a tothom"

query_builder   22 setembre 2022 19:15

event_note Nota de premsa

Violant Cervera: "Defensem la construcció d'un país capaç de generar oportunitats per a tothom"

La consellera de Drets Socials ha participat en la celebració de l’aniversari de l’empresa d’economia social i solidària Cuina Justa


La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha participat aquesta tarda en la celebració de l’aniversari de Cuina Justa, l’empresa d’economia social i solidària de la Fundació Cassià Just. En el decurs de la seva intervenció, la consellera ha lloat la tasca d’aquesta iniciativa social, que elabora productes d’alimentació “alhora que vetlla per fer efectius els drets de les persones amb discapacitat”. El projecte compta amb un centre especial de treball i una empresa d’inserció, que en conjunt donen feina a 350 persones, el 70% de les quals amb alguna discapacitat. Ofereixen, entre d’altres, servei de càtering o servei de gestió de menjadors escolars i d’empresa.

Cervera ha recordat que la missió de l’entitat continua intacta des dels seus inicis “ara fa més d’un quart de segle que faciliteu l’accés a un itinerari laboral a persones en risc d’exclusió social i a persones amb trastorns mentals. I això vol dir que acompanyeu les persones en la construcció d’una identitat pròpia de treballador i de ciutadà”.

La consellera ha lamentat que “encara avui la participació de les persones amb discapacitat en el mercat laboral és molt baixa si la comparem amb la resta de població: les seves taxes d’activitat i ocupació són de només el 37% i el 28,5%”. En aquest sentit, ha remarcat que cal “assolir un progrés real, és necessari que avancem en la plena integració de totes les persones, també en l’àmbit laboral, tal i com estableix la Convenció pels Drets de les Persones amb Discapacitat de Nacions Unides”. Per fer-ho possible, ha posat en valor el paper d’entitats com Cuina Justa, que al cap dels anys “ha aconseguit que més de 1.000 persones amb fragilitats poguessin trobar un lloc de treball digne per poder tenir una vida normalitzada”.

Per acabar, Cervera ha refermat el seu compromís amb el teixit d’entitats que reben el suport del Departament per bastir les polítiques socials i que “treballen per una inclusió plena, creant contextos de visibilització que donen resposta a les necessitats de tothom, però garantint que cada persona pugui decidir com i on vol viure. Perquè Govern i entitats defensem la construcció d’un país capaç de generar oportunitats per a tothom”.

El paranimf de la Universitat de Barcelona ha acollit l’acte, que ha dut per títol “25+2 anys Fundació Cassià Just – Cuina Justa”, per commemorar el 25è aniversari de l’entitat, que no es va poder celebrar arran de la pandèmia. Per part del Departament de Drets Socials també hi han assistit la secretària d'Afers Socials i Famílies, Anna Figueras; la directora general de l'Autonomia Personal i la Discapacitat, Montserrat Vilella, i el director general de Serveis Socials, Josep M. Forné.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia