Justícia, Drets i Memòria

.

Ciuró: "Avui representeu la cara visible del compromís amb les polítiques públiques de reinserció social"

query_builder   22 setembre 2022 20:06

event_note Nota de premsa

Ciuró: "Avui representeu la cara visible del compromís amb les polítiques públiques de reinserció social"

Justícia reconeix una cinquantena de professionals, institucions i entitats per la seva tasca als centres penitenciaris, la justícia juvenil i l’execució penal a la comunitat


El lliurament de les distincions coincideix amb la festivitat de la Mercè

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró i Buldó, ha presidit avui l’acte de lliurament de distincions a persones, institucions i entitats, per la seva feina i la seva contribució als serveis d’execució penal de Catalunya, que anualment se celebra amb motiu de la festivitat de la Mercè, la patrona de les institucions penitenciàries. “Avui representeu la cara visible d’aquest compromís amb les polítiques públiques de reinserció social”, ha dit la consellera, que ha afegit: “Les persones a qui atenem, un dia compleixen la pena, retornen a la societat i és el nostre deure posar tots els esforços perquè sigui amb les màximes garanties tant per a elles com per a la resta de població”.

En aquesta tasca col·labora “un ampli ventall de professionals que conformeu aquest engranatge de més de 9.000 persones”, ha destacat la titular de Justícia. Són, principalment, els treballadors dels centres penitenciaris, els centres de justícia juvenil, l’execució penal a la comunitat i l’atenció a la víctima, “des de funcionaris d’interior, caps de servei i caps d’unitat, fins a treballadors i educadors socials, psicòlegs, pedagogs, juristes, membres del servei d’administració i del servei de cuina”, ha enumerat Lourdes Ciuró. Un total de 41 professionals han estat distingits,per la seva implicació i dedicació professional i, en altres casos, per actuacions de mèrit en circumstàncies extraordinàries al llarg d’aquest any.

Tanmateix, la consellera ha destacat també la participació d’altres professionals que, des dels seus àmbits d’actuació, esdevenen actors imprescindibles i contribueixen al bon funcionament dels serveis d’execució penal. Per aquest motiu, durant l’acte d’avui s’han lliurat guardons a membres del cos de Mossos d’Esquadra així com a la Fiscalia de Menors de Tarragona.

Per acabar, Lourdes Ciuró ha qualificat de “cabdal” la col·laboració d’entitats i fundacions i ha lloat el compromís de les distingides enguany, que són la Fundació Universitària Martí l’Humà, la Fundació Banc dels Aliments, la Fundació Privada Sant Antoni Abat, el Centre Català de Solidaritat (CECAS), l’Associació Catalana de Traumàtics Cranioencefàlics i Dany Cerebral (TraCE), la UTE Abril –formada per Ampans i Catalònia–, la Fundació Vicki Bernadet i Support-Girona.


L’acte ha tingut lloc al Palau de Pedralbes de Barcelona, amb presència de familiars i companys de les persones que han estat distingides. Juntament amb la consellera, han lliurat distincions el secretari general, Quim Claveguera, i el secretari de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima, Sergi Blàzquez. Hi han assistit també el director general d’Afers Penitenciaris, César Galván; la directora general d’Execució Penal a la Comunitat i de Justícia Juvenil, Susagna Roura, i la directora del CIRE, Annabel Marcos.

2  

Imatges

Acte de lliurament al Palau de Pedralbes

Acte de lliurament al Palau de Pedralbes 160748

Un moment de l'acte d'entrega de guardons

Un moment de l'acte d'entrega de guardons 128047

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia