
Els consellers d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, Josep Huguet, com a president del Consorci Centre de Supercomputació de Catalunya (CESCA); i d’Educació, Ernest Maragall, com a president del Patronat de la Fundació ESMUC, així com Antoni Gonzàlez, president del Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya (CBUC), han signat avui un acord de col·laboració en virtut del qual l’Escola Superior de Música de Catalunya s’incorpora al dipòsit de documents de recerca de Catalunya (RECERCAT) amb l’objectiu d’aportar els treballs acadèmics i de recerca dels estudiants de l’Escola.
En una segona fase s’incorporaran els treballs de la resta de la comunitat educativa. Amb la incorporació de l’Escola Superior de Música de Catalunya a aquest repositori de documents en línia es garanteix una major visibilitat, difusió i preservació dels treballs elaborats per la seva comunitat educativa. A més a més, es contribueix al moviment mundial per dipositar la producció acadèmica i de recerca a la xarxa, de forma gratuïta, per a la utilització per part de la comunitat investigadora internacional. Per a l’ESMUC l’activitat de recerca és un factor essencial i aquest acord desenvolupa un dels objectius bàsics de la institució, com és l’afavoriment d’iniciatives que potenciïn i ajudin a fer avançar el coneixement i la innovació, i que facilitin la transferència de coneixements a la societat.
El RECERCAT és un dipòsit cooperatiu de documents digitals que inclou, bàsicament, la literatura acadèmica i de recerca de les universitats i dels centres d'investigació de Catalunya, com ara articles encara no publicats, comunicacions a congressos, informes de recerca, working papers, projectes finals de carrera o memòries tècniques. Durant el mes de setembre l’ESMUC començarà a introduir al RECERCAT els projectes finals dels titulats, presentats durant el curs 2009-2010. Tota la documentació i projectes es podran consultar a text complet a l’adreça www.recercat.cat
RECERCAT és un projecte coordinat pel Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya (CBUC) i pel Centre de Supercomputació de Catalunya (CESCA), i compta amb el patrocini de la Generalitat de Catalunya. El desembre de 2009, el dipòsit comptava amb 14.685 documents i amb 17 institucions participants, bàsicament la totalitat de les universitats públiques i privades de Catalunya, centres i instituts de recerca, institucions culturals i la Generalitat, entre d’altres.