Delegació a Lleida

Taula reindustrialització Noguera - Tvitec

TVITEC confirma la consolidació d'activitat a Cricursa

query_builder   23 setembre 2022 16:46

event_note Nota de premsa

TVITEC confirma la consolidació d'activitat a Cricursa

· La companyia preveu que a final d'any ja s'hagin incorporat un total de 125 treballadors

· El departament d’Empresa i Treball ha concedit a l'empresa 1’5 milions d’euros a través de la línia d'ajuts a la reindustrialització

· Roger Torrent: “El Govern s'ha compromès des del primer moment a garantir el futur d'un projecte estratègic per a la Noguera i el país”

· El gerent de TVITEC ha explicat que l'empresa ha pres “la decisió de consolidar a Catalunya la indústria del vidre corbat"

Taula per a l'ocupació i reindustrialització de la Noguera
Imatge de la Taula per a l'ocupació i reindustrialització de la Noguera, presidida per Bernat Solé
{"name":"2022/09/27/22/55/613d8fa6-c7dd-4df1-ae1e-5e59fa02e4f2.jpeg","author":"DTGL","type":"0","location":"0","weight":222336}


L'empresa TVITEC ha confirmat la seva voluntat d'impulsar l'activitat a la planta de Cricursa, situada a la Sentiu de Sió. Ho ha fet en el transcurs de la reunió de la Taula per a l'ocupació i reindustrialització de la Noguera, convocada pel delegat del Govern de la Generalitat, Bernat Solé, a la seu del Consell Comarcal de la Noguera. Segons l'empresa, en aquests moments hi ha una plantilla de 61 treballadors amb la previsió que a la finals d'any s'incorpori la resta de personal subrogat fins a un total de 125. Quant a activitat, l'empresa ja ha tancat noves contractacions, com ara actuacions al Palau de la Música de València, les Torres Colón de Madrid o el Sbersbank de Moscou, iniciant d'aquesta manera una nova etapa industrial, segons ha explicat el gerent de l'empresa, Alberto González.

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, ha elogiat l'esforç compartit per a garantir la continuïtat industrial de Cricursa. “Necessitem més indústria, i això significa captar nous projectes, però també treballar pel manteniment i consolidació dels que ja existeixen i generen llocs de treball de qualitat”, ha afirmat. El conseller ha mostrat la seva satisfacció per la preservació d'un projecte “estratègic” per a la Noguera i el país: “el Govern de Catalunya s'ha compromès des del primer moment a garantir el seu futur, i aquest compromís continua sent ferm”.

El director comercial de TVITEC, Alberto Fernández, ha destacat que en el procés d’adquisició de Cricursa “ens hem trobat molt còmodes amb les relacions amb la Generalitat, una administració àgil i que ens va donar suport total en aquest projecte industrial” i ha explicat que “això ha fet que la nostra empresa prengui la decisió de consolidar a Catalunya la indústria del vidre corbat”. El director comercial també ha destacat el suport rebut pels treballadors, sindicat i la patronal.

Bernat Solé ha subratllat la importància de la consolidació de l'activitat per a l’economia de la comarca i de la vegueria. En aquest context és on el delegat ha posat de manifest l'acompanyament que s'ha fet des del Govern, tant en el moment en què va cessar l'activitat de Cricursa com en el procés concursal a través del qual l'empresa va ser adquirida pel grup TVITEC.

Concretament, el departament d’Empresa i Treball ha concedit a TVITEC una subvenció d’1,5M€ a través del programa de reindustrialització 2022 de la Generalitat. D'altra banda, també s’està treballant en el finançament dels nous projectes d'inversió a través de l'Institut Català de Finances amb l’objectiu de consolidar Catalunya com a referent en la producció del vidre corb i d’altes prestacions.

Cal recordar que Cricursa va presentar concurs de creditors a finals de l’any passat després d'entrar en una situació financera molt delicada, que afectava els seus més de 300 empleats. La nova companyia exporta les seves solucions envidrades d'alt rendiment a més de 50 països, amb un gran entrada als Estats Units i Canadà. El 2021 la seva facturació va superar els 150 milions d'euros.

De les 280 ocupacions que Cricursa tenia entre les fàbriques de La Sentiu i Granollers, un total de 125 estaran actius a TVITEC abans que acabi el 2022. La voluntat de l'empresa, amb les noves inversions previstes a través de noves vies de finançament, és poder aconseguir les 280 ocupacions inicials.

A l’últim, el president del Consell Comarcal de la Noguera, Miquel Plensa, s’ha mostrat molt satisfet amb el pla d’activitat explicat avui per TVITEC, amb el suport de la Generalitat. “Aquest cas és un exemple clar que quan administracions i empreses col·laboren amb determinació s’arriba a solucions més àgils i efectives en la creació d’activitat econòmica”, ha assenyalat.

A la reunió de la Taula per a l'ocupació i reindustrialització de la Noguera també hi han assistit els secretaris d'Empresa i de Treball del Govern, així com els principals sindicats i patronals de Lleida i representants municipals.



El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia