Territori

mini

Sabadell guanya un nou barri amb el 100% d'habitatges amb protecció oficial

query_builder   27 setembre 2022 18:57

event_note Nota de premsa

Sabadell guanya un nou barri amb el 100% d'habitatges amb protecció oficial

  1. La Comissió d’urbanisme dona el darrer vistiplau al Pla de millora urbana per executar un sector a tocar del barri de la Roureda, dedicat íntegrament al pisos amb protecció
  2. Llum verda també a la qualificació del Vapor Ros de Terrassa com a equipaments, i als usos terciaris i de petit comerç als baixos de la casa Mariano Ros


imatge 1
Terrenys a la dreta de la Ronda Oest de Sabadell, on es desenvoluparà el nou sector.
{"name":"2022/09/27/13/26/a2fb7f95-dc9b-4e64-aa8e-9106e700bc0e.jpg","author":"VPD","type":"0","location":"0","weight":215964}


La Comissió territorial d’urbanisme de l’Arc Metropolità de Barcelona, presidida pel director general d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Arquitectura, Agustí Serra, ha donat avui el darrer vistiplau necessari per al desenvolupament d’un nou sector urbanístic a tocar del barri de la Roureda, a Sabadell (Vallès Occidental), que acollirà únicament pisos amb protecció oficial, uns 380, i zones verdes públiques.

L’àmbit on s’aixecaran aquests pisos limita al nord-oest amb el talús de la Ronda Oest (C-58c). De fet, tot el terreny està format per plataformes en diferents nivells, i a l’extrem oest es troba el torrent de la Riereta.

El Pla de millora urbana que impulsa l’Ajuntament sabadellenc hi preveu la construcció de cinc edificis, amb un sostre màxim de 32.888 m2, que es destinaran íntegrament a habitatges amb protecció oficial, d’una superfície mitjana aproximada de 80 m2. La voluntat és donar resposta a les necessitats d’allotjament a preu assequible dels sabadellencs, en especial a l’entorn del barri de la Roureda.

El disseny del sector es completarà amb dues zones d’espais lliures públics. La primera, de 10.046 m2, serà un espai naturalitzat per separar al màxim els nous edificis del talús de la Ronda Oest, i el segon, de 2.456 m2, serà més urbà i planer, confrontant amb el carrer Costabona. Es preveuen, finalment, dos vials, de prioritat per als vianants i amb trànsit restringit als veïns, que partiran del carrer d’Àger i s’adaptaran a la topografia.

El Vapor Ros de Terrassa, equipament

D’altra banda, la Comissió també ha validat la modificació del planejament municipal de Terrassa (Vallès Occidental) que permetrà qualificar l’antiga fàbrica del Vapor Ros com a equipament. De fet, la modificació afecta tot un conjunt d’edificis situats al centre de la ciutat: el mateix Vapor Ros, la casa Mariano Ros –ambdues construccions, protegides-, diversos edificis amb façana al carrer del Portal Nou i una altra construcció amb front al carrer de l’Església.

imatge 2{"name":"2022/09/27/13/26/848089e1-fa93-4dcf-a386-9aed33d5d6c9.jpg","author":"VPD","type":"0","location":"0","weight":341258}


El gruix de la modificació de planejament se centra en el Vapor Ros, actualment qualificat com a usos terciaris i residencials, que passarà a destinar-se a equipaments, i en la casa Mariano Ros. En aquest cas, la casa està qualificada a hores d’ara com a equipament de serveis socials i, mitjançant el canvi en el planejament, s’admetrà la instal·lació d’usos terciaris, especialment de petit comerç, oficines, o sanitaris-assistencials en la seva planta baixa, per dinamitzar el front del carrer. El canvi comporta una notable reducció del sostre privat, que passa d’11.292 a 437 m2.Finalment, s’estableixen condicions més concretes per a la protecció de les naus del Vapor Ros.

Facilitats per desenvolupar un sector a Granollers

La Comissió d’urbanisme ha autoritzat també una modificació del POUM de Granollers (Vallès Oriental) que facilitarà l’execució d’un sector que es trobava endarrerit. El POUM preveu desenvolupar una superfície de 12 hectàrees al voltant del camp de futbol, entre el carrer de Girona i la via del ferrocarril. És una zona molt cèntrica però amb una estructura viària amb poca continuïtat i el planejament proposa abordar aquest desenvolupament general per sectors, de mida més reduïda. No obstant, el nivell d’execució és molt baix. Per aquest motiu, l’Ajuntament impulsa una modificació del planejament per facilitar-lo.

En concret, se suprimeix l’afectació per vialitat d’un conjunt de parcel·les situades entre el carrer de Girona, el d’Agustina d’Aragó, el carrer de Minetes i el camp de futbol. Així, s’elimina la prevista ampliació de 2 metres del carrer d’Agustina d’Aragó, que no permetia l’execució de l’edificació parcel·la per parcel·la. A més, es permetrà la implantació d’usos comercials a les plantes baixes per afavorir la barreja d’usos al barri.


1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 337618

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia