Educació

Fotografia FP

72.589 persones tenen plaça assignada en un cicle de formació professional

query_builder   27 setembre 2022 18:40

event_note Nota de premsa

72.589 persones tenen plaça assignada en un cicle de formació professional

  1. Aquest setembre un total de 5.012 persones han participat de la segona fase d’admissió dels ensenyaments d’FP


  1. Actualment, hi ha 16.231 places vacants per l’alumnat que vulgui cursar FP i encara no se li hagi assignat una plaça


Fotografia FP{"name":"2022/09/27/18/38/29bebb69-bb77-4c90-b026-7ff9e49fdb68.png","author":"Departament d'Educació","type":"0","location":"0","weight":2271618}


Un total de 72.589 persones ja tenen plaça assignada en un cicle de formació professional -41.613 al grau mitjà i 30.976 al grau superior-, un cop acabat tot el procés de preinscripció. Durant aquest setembre, 5.012 persones han participat de la segona fase d’admissió a aquests ensenyaments.


El director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial, Àngel L. Miguel, ha valorat positivament el procés: “Un cop culminada la segona volta del procés de preinscripció podem afirmar amb rotunditat que tothom que ha volgut estudiar FP ha pogut obtenir plaça en allò que volia estudiar. El balanç és molt positiu. Si hi ha algú que encara no s’ha matriculat i ho vol fer, que sàpiga que encara pot”.


La preinscripció d’enguany ha presentat novetats respecte els anteriors processos de preinscripció, atès que s’ha avançat el procediment per a l’alumnat de continuïtat de 4t d’ESO. Més del 97% de l’alumnat provinent de 4t d’ESO ha obtingut plaça a una de les opcions sol·licitades, i més del 90% a la primera opció. Àngel L. Miguel, ha ressaltat els canvis introduïts per millorar la preinscripció d’aquet alumnat per tal d’afavorir la continuïtat formativa: “Ha estat una preinscripció on hem introduït canvis molt importants, com el de fer un procés avançat pels alumnes que venien de 4t d’ESO i ha funcionat. Aquest alumnat ha tingut una assignació altíssima en la primera volta”.


En acabar el primer període de preinscripció, el Departament d'Educació va obrir una segona fase d’assignació dels ensenyaments de formació professional. Així, tots aquells aspirants que van quedar en llista d’espera del primer procés i seguien interessats en cursar un cicle de FP, van poder refer en aquest període la seva sol·licitud inicial i demanar places a tots els centres que encara en tenien de disponibles.


També cal ressaltar el nombre de persones que han participat a la segona fase d’admissió i han modificat la seva sol·licitud inicial de grau mitjà i de grau superior, un total de 5.012 persones –de les quals 2.899 corresponen al grau mitjà i 2.113 a grau superior-. Pel que fa als aspirants de grau mitjà que segueixen pendents de plaça, el Departament d'Educació en farà un seguiment per tal d’orientar-los en les diferents opcions.


Els cicles formatius amb més demandes al grau mitjà i grau superior, i les vacants actuals són el següents:


Cicles més demandats i les seves vacants

Grau mitjà

Grau superior

Cures auxiliars d’infermeria

136

Educació infantil

276

Sistemes microinformàtics i xarxes

501

Administració i finances

806

Gestió administrativa

1.071

Integració social

425

Guia en el medi natural i de temps lliure

362

Laboratori clínic i biomèdic

3

Electromecànica de l’automòbil

270

Màrqueting i publicitat

321


Les famílies professionals amb més inserció al grau mitjà i grau superior i les vacants, són les següents:


Famílies professionals amb més inserció i les seves vacants

Grau mitjà

Grau superior

Indústries extractives

68

Fusta, moble i suro

101

Fusta, moble i suro

71

Fabricació mecànica

450

Sanitat

341

Marítimopesquera

30

Instal·lació i manteniment

359

Instal·lació i manteniment

457

Indústries alimentàries

335

Electricitat i electrònica

765


La matrícula està oberta per a qui vulgui estudiar en un cicle on encara hi ha places vacants disponibles. Aquesta oferta de vacants i tota la informació relativa estarà disponible al web del Departament d’Educació .


El director d’FP ha afirmat que “aquesta és la legislatura de la FP. Hem de seguir introduint canvis perquè és un procés complex i el volem simplificar. També estem oberts a estudiar millores al calendari de preinscripció”.



27 de setembre de 2022




El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia