Drets Socials

Convocatòria d'ajuts #LloguerJove

Oberta la convocatòria d'ajuts al lloguer per a joves fins a 36 anys

query_builder   28 setembre 2022 14:23

event_note Nota de premsa

Oberta la convocatòria d'ajuts al lloguer per a joves fins a 36 anys

  1. Aquest matí s'han rebut 2.100 sol·licituds telemàtiques i 370 de presencials
  2. Els ajuts al Lloguer Jove poden arribar als 250 euros mensuals i es tindrà en compte els ingressos de la unitat de convivència i l’esforç econòmic que els suposa el pagament de lloguer
  3. Per a la concessió es tenen en compte criteris ponderables i no l’ordre d’entrada
  4. S’hi destinen 29 milions d’euros i es distribuirà d’una manera més equitativa, més justa i més racional

Des d’avui i fins al 7 de octubre, els joves de fins a 36 anys poden sol·licitar un ajut per pagar el lloguer. S’hi poden presentar tots els joves que no hagin demanat o se’ls hagi denegat el Bo lloguer jove estatal. Per accedir a aquests ajuts la convocatòria estableix els requisits que cal complir i els criteris que se seguiran per ponderar cadascuna de les peticions, independentment de l’ordre d’entrada. Els ajuts es podran demanar des del dia 28 de setembre i fins al 7 d’octubre. Aquest matí s'han rebut 2.100 sol·licituds telemàtiques i 370 de presencials.

S’hi poden acollir els joves que tinguin fins a 36 anys en el moment de presentar la sol·licitud, que siguin titulars d’un contracte de lloguer o de cessió d’ús d’un habitatge o d’una habitació, que les rendes no superin els límits establerts segons la seva ubicació geogràfica, i que no superin el límit econòmic establert per a la unitat de convivència.

En la nova convocatòria d’ajuts al lloguer de la Generalitat, s’ha establert la concurrència competitiva per poder prioritzar i estudiar tots els expedients de les persones joves sol·licitants en funció d’uns paràmetres ponderables. Així mateix l’import final de l’ajut no és lineal, com en el cas de Bo lloguer jove, sinó que pot ser d’un mínim de 20 euros mensuals i un màxim de 250 euros mensuals, en funció dels ingressos de la unitat de convivència i l’esforç econòmic que els suposa el pagament de lloguer. La convocatòria compta amb un pressupost inicial de 29 M€.

Així doncs, l’import de la subvenció serà del 20% de l’import de la renda de lloguer anual quan l’esforç per pagar el lloguer o el preu de cessió sigui igual o inferior al 30% dels seus ingressos. Serà del 30% de l’import de la renda de lloguer quan l’esforç per pagar el lloguer sigui superior al 30% i inferior al 40% dels ingressos ponderats i serà del 40% de l’import de la renda de lloguer quan l’esforç per pagar el lloguer sigui igual o superior al 40% dels ingressos ponderats, amb un límit màxim de 3000 euros anuals per habitatge, i un mínim de 240 euros anuals per habitatge, quan el resultat dels càlculs que determinen l’import sigui inferior a aquesta quantitat.

Si hi ha més d’un jove titular del mateix contracte de lloguer, podran sol·licitar l’ajut de manera individual i, si més d’un resulta beneficiari d’aquestes subvencions, en un mateix habitatge, la suma no podrà superar l’import mensual del lloguer o del preu de cessió.

1  

Fitxers adjunts

Infografia dels ajuts #LloguerJove

Infografia dels ajuts #LloguerJove
PDF | 128458

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia