Educació

Primera pedra Gurb

El conseller d'Educació posa la primera pedra del futur Institut de Gurb

query_builder   28 setembre 2022 15:56

event_note Nota de premsa

El conseller d'Educació posa la primera pedra del futur Institut de Gurb

  1. Gonzàlez-Cambray ha destacat que “arribar a construir l’institut de Gurb no ha estat fàcil i ha calgut afrontar moments de moltes dificultats. Encara falta camí, però el resultat final valdrà la pena”


  1. Anteriorment, el conseller ha visitat l’Escola de Muntanyola


Fotografia primera pedra Gurb{"name":"2022/09/28/13/59/ac38dd65-98bb-4063-8808-6b533ce22284.jpeg","author":"Departament d'Educació","type":"0","location":"0","weight":435746}


El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha posat aquest matí la primera pedra del futur edifici de l’Institut de Gurb, acompanyat de l’alcalde del municipi, Josep Casassas.


En arribar, Gonzàlez-Cambray ha rebut l’explicació tècnica de l’obra a càrrec dels arquitectes redactors del projecte en els terrenys on s’ubicarà la construcció escolar. A continuació, el conseller, l’alcalde i l’alumnat del centre han omplert la càpsula del temps. Un recipient que es col·loca amb la primera pedra de l’edifici i que, en aquest cas, inclou monedes de curs legal, portades dels diaris del dia, i cartes escrites per alumnes de l’institut.


El titular d’Educació ha destacat la importància que el futur edifici tindrà per al municipi i per als seus infants i joves: “Arribar a construir l’institut de Gurb no ha estat fàcil i ha calgut afrontar moments de moltes dificultats, però tenir dificultats de vegades és bo. Les dificultats hi són, però si cadascú donem el millor de nosaltres mateixos som capaços de fer grans coses. Encara falta camí, però el resultat final valdrà la pena”.


La construcció del nou edifici de l’Institut de Gurb té un pressupost de més de 5.400.000 euros (finançats pel fons REACT-EU com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19), i les obres de construcció, que substituiran els mòduls actuals, van iniciar-se aquest estiu. L’obra es preveu que estigui finalitzada el primer trimestre del 2024. Gonzàlez-Cambray ha remarcat que “el més important són les persones, no són els edificis, és l’ànima que posem dins dels edificis. Però els edificis també són importants, sempre al servei de la pedagogia i de l’aprenentatge”.


Prèviament a la col·locació de la primera pedra, el conseller ha visitat l’Escola de Muntanyola, un centre amb una matrícula de 53 alumnes d’educació infantil i primària.



28 de setembre de 2022

Logos FEDER{"name":"2023/07/11/12/31/0e47b304-1704-4aaa-ab52-382aafe8c5d0.png","author":"Educació","type":"0","location":"0","weight":27561}


El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia