Delegació a les Terres de l'Ebre

El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Albert Salvadó Fernandez, ha presidit el Consell de Direcció.

Es liciten les obres de l'aparcament de l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, un cop aprovat el Pla funcional

query_builder   28 setembre 2022 14:18

event_note Nota de premsa

Es liciten les obres de l'aparcament de l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, un cop aprovat el Pla funcional

  1. El Consell de Direcció de l’Administració Territorial del Govern a les Terres de l’Ebre trasllada el màxim suport a la pagesia


El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó Fernandez, ha informat que un cop aprovat el pla funcional del projecte d’ampliació de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, aquest mes d’octubre es licitarà l’obra de l’aparcament provisional fora del recinte i, al novembre, la reforma per construir un mòdul de 5.500 metres quadrats assistencials, que s’ubicarà a l’actual pàrquing de personal.

Després de la sessió ordinària del Consell de Direcció de l’Administració Territorial del Govern a les Terres de l’Ebre, Salvadó ha detallat que les obres del pàrquing tenen una durada prevista de 18 setmanes, amb la perspectiva que l’espai estigui operatiu a l’agost. Durant l’estiu del 2023 està previst també que s’inicien les obres del nou mòdul, de quatre plantes, i on s’ha d’ubicar el nou bloc quirúrgic del centre –que ampliarà la seva capacitat quirúrgica–, les consultes externes, l’àrea de farmàcia i part de l’hospital de dia. “Treballem per començar les obres del nou mòdul quan s’ultimen les obres del pàrquing, amb l’horitzó que estiguin acabades entre finals del 2024 i principis del 2025, segons el calendari previst”, ha assegurat el delegat.

Suport a la pagesia

El Consell de Direcció de l’Administració Territorial del Govern a les Terres de l’Ebre ha traslladat el màxim suport a la pagesia arran de l’aprovació al Congrés espanyol de la Llei estatal 7/2022, de 8 d’abril, de residus i sòls contaminats per a una economia circular que, en l’article 27.3, prohibeix, amb caràcter general, la crema de residus vegetals generats a l'entorn agrari o silvícola. “Des del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural estem treballant per trobar solucions i fer costat a la nostra pagesia”, ha assegurat Salvadó. “Ens preocupa perquè el Govern espanyol obvia l’impacte sobre territoris com el nostre”, ha detallat. El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre també ha explicat que la llei tanca la possibilitat explícitament d’aplicar el model valencià, on es permeten cremes en alguns municipis que havien aprovat en anterioritat plans locals plurianuals en l’àmbit de la prevenció d’incendis.

Per últim, Salvadó ha detallat que les 48 oliveres monumentals que el Govern ha acordat adquirir de dos vivers del Montsià tenen el seu origen a la mateixa comarca. El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural assumirà el cost de transport i maquinària. En els propers dies s’acordarà com es distribuiran pels diferents municipis de la comarca. “Després de l’aprovació de la llei de protecció, conservació i posada en valor de les oliveres i els oliverars monumentals; seguim vetllant per aquest patrimoni paisatgístic i cultural tant important”, ha conclòs.

27 de setembre de 2022


2  

Imatges

Fotografia del Consell de Direcció.

Fotografia del Consell de Direcció. 119032

Fotografia del Consell de Direcció.

Fotografia del Consell de Direcció. 110992

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia