Delegació a Barcelona

Presentació a Barcelona de l'Agenda Rural de Catalunya

Es presenta a la vegueria de Barcelona el pla d'acció de l'Agenda Rural de Catalunya

query_builder   28 setembre 2022 18:39

event_note Nota de premsa

Es presenta a la vegueria de Barcelona el pla d'acció de l'Agenda Rural de Catalunya

L’Agenda pretén igualar les condicions de vida entre els pobles rurals i els de les zones urbanes per equilibrar el territori


Avui s’ha presentat a Barcelona el pla d’acció que servirà per desplegar l’Agenda Rural de Catalunya, aprovada pel Govern el passat mes de maig i elaborada mitjançant un procés participatiu.

Durant l’acte, adreçat a alcaldes i alcaldesses de la demarcació, el secretari de l’Agenda Rural, Oriol Anson, ha explicat que l’objectiu de tot aquest treball és “trobar solucions per al despoblament i assimilar les condicions de vida d’aquestes àrees a la qualitat de vida de les zones urbanes per tal d’equilibrar el territori”. Anson ha afegit que “hem de facilitar que cadascú pugui anar a viure on vulgui” i ha matisat que l’Agenda Rural no es refereix només a l’àmbit agrari, sinó que es tracta d’una “agenda transversal”.

Per la seva banda, el delegat del Govern a Barcelona, Toni Morral, ha dit que, quan visita els municipis de la vegueria, pot constatar que hi ha “una realitat molt tangible amb problemàtiques concretes als pobles rurals” i ha afegit que “hi ha desequilibris importants que suposen desigualtats socials, econòmiques o de mobilitat. Per això hem de treballar perquè tothom tingui els mateixos drets i qualitat de vida allà on visqui”

El pla d’acció de l’Agenda Rural de Catalunya preveu 892 actuacions en diferents àmbits definides mitjançant un procés de participació ciutadana. La comissió redactora està formada per l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), l’Associació Catalana de Municipis (ACM), l’Associació de Micropobles de Catalunya i el Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS). Els eixos que marquen aquest pla d’acció són:

  1. Persones, benestar i repte demogràfic
  2. Transició ecològica
  3. Territori connectat
  4. Sistema agroalimentari
  5. Gestió forestal
  6. Innovació i dinamització social i econòmica
  7. Governança

Durant la reunió amb els alcaldes i alcaldesses, el delegat del Govern a Barcelona, Toni Morral, s’ha posat a disposició dels municipis per definir les necessitats de les poblacions rurals de la demarcació, contribuint al desenvolupament de l’Agenda Rural de Catalunya.

1  

Imatges

Presentació a Barcelona de l'Agenda Rural de Catalunya

Presentació a Barcelona de l'Agenda Rural de Catalunya 174928

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia