Interior

Interior publica 33 nous conjunts de dades obertes sobre l'activitat del Departament

query_builder   29 setembre 2022 12:01

event_note Nota de premsa

Interior publica 33 nous conjunts de dades obertes sobre l'activitat del Departament

El Departament d’Interior ha publicat aquest estiu 33 nous conjunts de dades que reflecteixen l’activitat dels Bombers de la Generalitat, els Agents Rurals, Protecció Civil, el Servei Català de Trànsit, l’administració de la seguretat, el desplegament de la Xarxa de Radiocomunicacions d’Emergències (Xarxa RESCAT) i la formació impartida a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya. 

Aquesta informació, que ja s’anava publicant dins la Memòria anual d’activitats en forma de taula, ara està disponible en un format reutilitzable i amb caràcter interanual. 

Les dades fan referència als darrers cinc anys i passen a formar part del catàleg de dades obertes, per la qual cosa s’hi podrà accedir de manera lliure, descarregar-les, creuar-les amb altres dades, i crear taules i visualitzacions. Cobreixen des de la distribució del personal operatiu dels Bombers per edat i sexe fins a les autoritzacions d'ús excepcional de la xarxa viària per tipus de vehicle.

El conjunt de dades oberts pertany a diversos àmbits competencials així com al personal operatiu de Bombers per edat i sexe, parcs de Bombers per Regió d'Emergències, cremes prescrites per regió d'emergències, actuacions de l'Equip d'Assistència i Intervenció en Crisi (EAIC) dels Bombers, del Grup de Reforç d'Actuacions Forestals (GRAF) dels Bombers i actuacions en emergències veterinàries dels Bombers o serveis de recerca de Bombers amb activació canina. 

També inclouen els efectius dels Agents Rurals per sexe, el nombre d’inspeccions i denúncies dels Agents Rurals per àmbit, l’evolució d'activacions dels plans de protecció civil per pla, avisos i activacions dels plans de protecció civil de la Generalitat i l’evolució anual del nombre de simulacres.

Es poden trobar també les empreses inscrites en el Registre especial d’empreses de seguretat de Catalunya per tipus d’activitat, el nombre d'informes de plans d’autoprotecció per sectors, el nombre de sol·licituds d’informes urbanístics de Protecció Civil i el d’informes urbanístics de Protecció Civil per demarcació.

Pel que fa a l’àmbit del trànsit, les dades engloben cursos de sensibilització i reeducació viàries, autoescoles i seccions d'autoescola, inspeccions d'autoescoles, centres de reconeixement de conductors, inspeccions de centres de reconeixement de conductors i el nombre total d’identificacions de conductors i incidències registrades; amb tot per demarcació. També comprèn les autoritzacions d'ús excepcional de la xarxa viària, per vehicles, i els expedients iniciats per infraccions a la normativa sobre protecció de la seguretat ciutadana, per regió policial.

També conté les concentracions i manifestacions comunicades a la Direcció General d’Administració de Seguretat, per regió policial, i els terminals connectats a la xarxa Rescat 

Per últim, es troba informació relativa al curs de formació bàsica per a policies, amb el nombre d'alumnes per sexe i el nivell d'estudis de l'alumnat, el perfil del professorat del Curs de formació bàsica per a policies així com el perfil del professorat del Curs de formació bàsica per a bomber/a, el resum de les activitats formatives de l’Escola de Policia de Catalunya, cursos d’especialització dels Mossos d’Esquadra i policies que han realitzat cursos formatius de promoció interna.

El Departament d’Interior difon actualment al portal un total de 132 conjunts de dades, dels quals una quarta part deriva de la Memòria anual i s’ha publicat aquest estiu. Dins els estàndards de qualitat de les dades s’ha procurat que aquestes continguessin coordenades geogràfiques. La iniciativa s’emmarca en el compromís d’Interior amb les polítiques de transparència.



El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia