Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Acte inaugural

Consellera Jordà: "La bioeconomia ens ha de permetre accelerar la transformació del sector agroalimentari, forestal i marítim"

query_builder   29 setembre 2022 13:43

event_note Nota de premsa

Consellera Jordà: "La bioeconomia ens ha de permetre accelerar la transformació del sector agroalimentari, forestal i marítim"

La consellera durant la inauguració{"name":"2022/09/29/13/34/b5a3ac10-73c0-4529-9422-0c3793e50c33.png","author":"DACC","type":"0","location":"0","weight":1441173}

Avui ha participat en la inauguració del 1r Congrés BIT 2022, certamen de referència en bioeconomia, innovació i tecnologia en el marc de la Fira de Sant Miquel de Lleida

La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà i Roura, ha inaugurat avui el 1r Congrés BIT 2022, el certamen de referència en bioeconomia, innovació i tecnologia. La Llotja de Lleida acull avui i demà aquest congrés, que reuneix més de 50 experts nacionals i internacionals i ha organitzat un centenar d’activitats que tenen per objectiu la informació, la difusió, la formació i la sensibilització a l’entorn de la bioeconomia.

Jordà ha explicat que el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural té en marxa des de l’any passat l’Estratègia de la bioeconomia de Catalunya 2030, que és una estratègia de futur i de caràcter transversal que permet millorar la sostenibilitat i competitivitat de l’economia catalana. Centrada especialment en el primer sector, afavoreix la creació de llocs de treball, connecta actors de sectors molt allunyats i dona impuls a la generació de coneixement com a motor de canvi. En aquesta línia ha volgut deixar clar que “la bioeconomia és una oportunitat immillorable de desenvolupament per al primer sector en col·laboració amb altres sectors productius i ambientals relacionats amb el medi ambient”.

La consellera ha manifestat que “és el moment de reconnectar amb el territori, d’apostar per les iniciatives locals i per posar en valor les economies circulars i la valorització dels diferents subproductes de l’activitat econòmica per a la seva reinserció en la cadena productiva”.

Finalment, Jordà ha explicat que ens troben en un moment únic que cal aprofitar per accelerar la transformació del sector agroalimentari, forestal i marítim que fa temps que hem iniciat. Segons la consellera, aquest impuls és imprescindible per assolir els objectius del Pacte Verd Europeu i els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.


Un congrés amb una cinquantena de ponents

El Congrés BIT, organitzat pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, Fira de Lleida i l’Ajuntament de Vic, amb el suport de la Diputació de Lleida i l’Ajuntament de Lleida, és el principal punt de trobada de les empreses, empreses emergents (start-up) i centres de recerca que lideren el present i el futur de la bioeconomia a Catalunya. L’esdeveniment, de celebració anual amb dues subseus, Lleida i Vic, pretén impulsar el protagonisme del sector primari i agroindustrial com a motor d’aquest model econòmic i, alhora, fomentar l’emprenedoria pública i privada per capturar tot el seu valor econòmic, social i ambiental.

Una cinquantena de ponents donen a conèixer les seves experiències a l’entorn de la bioeconomia en diferents sessions temàtiques, taules rodones, tallers i ponències. L’objectiu del congrés és crear un espai d’impuls a la transformació del sector primari i agroindustrial, amb la promoció de models de negoci i adopcions tecnològiques que incentivin la producció local i el consum de bioproductes i bioenergia. Es tracta d’aportar solucions a la necessària descarbonització de l’economia a escala global, alhora que es revitalitza i es fa més competitiva l’economia rural.



2  

Imatges

La consellera durant la inauguració del 1r Congrés BIT 2022, a Lleida

La consellera durant la inauguració del 1r Congrés BIT 2022, a Lleida 1441173

Una altra imatge de la inauguració del congrés

Una altra imatge de la inauguració del congrés 1717217

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia