Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Acte inaugural

Consellera Jordà: "La bioeconomia ens ha de permetre accelerar la transformació del sector agroalimentari, forestal i marítim"

query_builder   29 setembre 2022 13:43

event_note Nota de premsa

Consellera Jordà: "La bioeconomia ens ha de permetre accelerar la transformació del sector agroalimentari, forestal i marítim"

La consellera durant la inauguració{"name":"2022/09/29/13/34/b5a3ac10-73c0-4529-9422-0c3793e50c33.png","author":"DACC","type":"0","location":"0","weight":1441173}

Avui ha participat en la inauguració del 1r Congrés BIT 2022, certamen de referència en bioeconomia, innovació i tecnologia en el marc de la Fira de Sant Miquel de Lleida

La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà i Roura, ha inaugurat avui el 1r Congrés BIT 2022, el certamen de referència en bioeconomia, innovació i tecnologia. La Llotja de Lleida acull avui i demà aquest congrés, que reuneix més de 50 experts nacionals i internacionals i ha organitzat un centenar d’activitats que tenen per objectiu la informació, la difusió, la formació i la sensibilització a l’entorn de la bioeconomia.

Jordà ha explicat que el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural té en marxa des de l’any passat l’Estratègia de la bioeconomia de Catalunya 2030, que és una estratègia de futur i de caràcter transversal que permet millorar la sostenibilitat i competitivitat de l’economia catalana. Centrada especialment en el primer sector, afavoreix la creació de llocs de treball, connecta actors de sectors molt allunyats i dona impuls a la generació de coneixement com a motor de canvi. En aquesta línia ha volgut deixar clar que “la bioeconomia és una oportunitat immillorable de desenvolupament per al primer sector en col·laboració amb altres sectors productius i ambientals relacionats amb el medi ambient”.

La consellera ha manifestat que “és el moment de reconnectar amb el territori, d’apostar per les iniciatives locals i per posar en valor les economies circulars i la valorització dels diferents subproductes de l’activitat econòmica per a la seva reinserció en la cadena productiva”.

Finalment, Jordà ha explicat que ens troben en un moment únic que cal aprofitar per accelerar la transformació del sector agroalimentari, forestal i marítim que fa temps que hem iniciat. Segons la consellera, aquest impuls és imprescindible per assolir els objectius del Pacte Verd Europeu i els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.


Un congrés amb una cinquantena de ponents

El Congrés BIT, organitzat pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, Fira de Lleida i l’Ajuntament de Vic, amb el suport de la Diputació de Lleida i l’Ajuntament de Lleida, és el principal punt de trobada de les empreses, empreses emergents (start-up) i centres de recerca que lideren el present i el futur de la bioeconomia a Catalunya. L’esdeveniment, de celebració anual amb dues subseus, Lleida i Vic, pretén impulsar el protagonisme del sector primari i agroindustrial com a motor d’aquest model econòmic i, alhora, fomentar l’emprenedoria pública i privada per capturar tot el seu valor econòmic, social i ambiental.

Una cinquantena de ponents donen a conèixer les seves experiències a l’entorn de la bioeconomia en diferents sessions temàtiques, taules rodones, tallers i ponències. L’objectiu del congrés és crear un espai d’impuls a la transformació del sector primari i agroindustrial, amb la promoció de models de negoci i adopcions tecnològiques que incentivin la producció local i el consum de bioproductes i bioenergia. Es tracta d’aportar solucions a la necessària descarbonització de l’economia a escala global, alhora que es revitalitza i es fa més competitiva l’economia rural.2  

Imatges

La consellera durant la inauguració del 1r Congrés BIT 2022, a Lleida

La consellera durant la inauguració del 1r Congrés BIT 2022, a Lleida 1441173

Una altra imatge de la inauguració del congrés

Una altra imatge de la inauguració del congrés 1717217

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia