Protecció Civil

15 persones ferides, una d'elles greu, per una deflagració a Girona

query_builder   30 setembre 2022 22:28

event_note Nota de premsa

15 persones ferides, una d'elles greu, per una deflagració a Girona

15 persones ferides, una d’elles greu, a conseqüència d’una de deflagració durant un experiment a la Casa de la Cultura de Girona. Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest vespre el Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per l'explosió d’un bidó amb nitrogen. El Pla PROCICAT ja ha estat desactivat un cop resolta l'emergència.

El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut l’avís a les 19:43 hores que s’hauria produït aquesta deflagració.

Els Bombers de la Generalitat han desplaçat 7 dotacions i s’ha constatat que, efectivament, un bidó que contenia un producte químic havia explotat en el decurs d’una activitat de divulgació científica. També s’ha comprovat de forma immediata que l’explosió no havia causat ni incendi ni fuita, i que el bidó empleat en l’experiment era buit i no suposava cap risc.

Els Bombers han participat en l’evacuació preventiva del centre cultural i, a continuació, han col·laborat amb el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) en l’atenció als assistents a l’acte i als ferits.

A causa d’aquest accident, hi ha hagut diverses persones ferides. El Sistema d’Emergències Mèdiques informa que ha realitzat un total de 15 assistències: 1 persona afectada greu, 3 persones menys greus i 11 persones lleus.

D’aquestes, 5 persones han estat traslladades a l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta i 1 ho ha fet per mitjans propis. La resta han estat traslladades a l’Hospital de Santa Caterina i a Centres d’Atenció Primària.

Del total de ferits, 9 són menors d’edat.

Al lloc s’hi ha desplaçat la Delegació del Govern a Girona, un tècnic de Protecció Civil de la Generalitat, 9 unitats del SEM i 7 unitats dels Mossos d’Esquadra.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia