Empresa i Treball

Conseller Torrent

El Govern impulsa prop de 170 projectes cooperatius amb una dotació rècord de 28 M€

query_builder   3 octubre 2022 13:45

event_note Nota de premsa

El Govern impulsa prop de 170 projectes cooperatius amb una dotació rècord de 28 M€

  1. El Departament ha doblat la xifra d’ajuts respecte el 2021 pel programa Singulars de suport al cooperativisme i l’economia social i solidària
  2. Del total d’ajuts, 8 milions d’euros finançaran tres iniciatives de l’eix Grans Projectes Singulars estratègics per al cooperativisme, liderats per Abacus Cooperativa, Som Energia i Suara.
  3. El programa Singulars té per objectiu generar ocupació a través de la creació de nous projectes empresarials i mercats, i noves línies de negoci i empreses, en el marc de l’economia social i cooperativa

El Govern, a través del departament d’Empresa i Treball, impulsarà prop de 170 projectes del món cooperatiu mitjançant el programa Singulars de suport al cooperativisme i l’economia social i solidària, que enguany ha comptat amb una dotació rècord de 28 milions d’euros, més del doble que l’any 2021.

Així ho ha explicat el conseller Roger Torrent i Ramió en roda de premsa, que ha destacat “l’augment del pressupost per reforçar la consolidació de l’avenç de l’economia social i solidària a Catalunya, un model econòmic més just i centrat en les persones”.“El programa Singulars és una peça clau per ajudar la digitalització i la innovació tecnològica; per generar cultura de consum responsable; per difondre i apuntalar la cultura del país; i per ajudar en l’àmbit de la cura de les persones”, ha detallat el conseller.

El programa Singulars dona suport a iniciatives quetenen per objectiu generar ocupació a través de la creació de nous projectes empresarials i nous mercats, així com de noves línies de negoci i noves empreses, en el marc de l’economia social i cooperativa, aprofitant oportunitats del propi sector d’activitat o del territori.

A la convocatòria d’aquest 2022, a més, s’hi ha inclòs un una línia específica per grans Projectes Singulars estratègics per al cooperativisme, als que el Departament ha atorgat 7.805.000 euros del total de la convocatòria. Els Projectes Singulars estratègics són noves iniciatives que tenen incidència en el posicionament de l’economia social com a model de consum, de producció o industrial, que abastin tot el territori català, i els sectors i eixos als que es donen suport s’han treballat amb la Confederació de Cooperatives de Catalunya. Els tres projectes estratègics que rebran aquests ajuts són els impulsats per Abacus Cooperativa, Som Energia i Suara.“Són projectes transformadors del país i líders que ens han de servir per fer de tractors del conjunt del moviment cooperatiu”, ha ressaltat el conseller Torrent.

Els responsables de les tres cooperatives han participat també a la roda de premsa per exposar els seus projectes. El de la cooperativa Abacus, subvencionat amb 5 milions d’euros, ha estat presentat per la presidenta d’Abacus Cooperativa, Maravillas Rojo; el de la cooperativa Som Energia, amb 1.500.000 euros, per part del seu president Ricard Jornet; i el de la cooperativa Suara, amb 1.305.000 euros, per part de la seva presidenta, Laia Bonastra. També ha intervingut a la roda de premsa el president de la Confederació de Cooperatives de Catalunya, Guillem Llorens.

Els projectes subvenvionats en aquesta convocatòria sóndel sector de la cultura i l’educació per al reforçament de la cultura i la llengua catalanes; de l’àmbit de consum energètic i acció climàtica; i de l’àmbit de la producció de serveis de cures a les persones.

En concret, el d’Abacus consisteix en una proposta per transformar l’organització en cinc esferes a partir de la digitalització i la innovació tecnològica que, entre altres objectius, crearà una plataforma de continguts audiovisuals i accions de comunicació; així com la millora dels sistemes de creació, selecció i distribució de productes educatius.

El projecte de Som Energia pretén impulsar la creació d’una xarxa de comunitats energètiques a Catalunya per transformar el model energètic cap a un model renovable, descentralitzat, transparent, democràtic i sostenible.

Finalment, la iniciativa de Suara té l’objectiu de dissenyar, construir i portar a la pràctica un nou model d’atenció domiciliària, econòmicament assequible i digne per a les persones treballadores, amb el desenvolupament, entre altres coses, d’un portal per a la dependència per a l’acompanyament de les persones grans, les seves famílies i les professionals del sector.

L’acte de presentació s’ha celebrat a la Sala Paral·lel 62 (Barcelona), un espai cultural gestionat recentment per una agrupació de cooperatives, fet que demostra que la intercooperació genera una capacitat de resposta davant de necessitats i projectes del nostre país, en aquest cas en l’àmbit de la cultura.

Programa Singulars de Suport al cooperativisme i l’economia social i solidaria

La convocatòria d’ajuts del Departament per als Projectes Singulars inclou diversos eixos com són els de reactivació econòmica; reactivació econòmica integral; els d’alt impacte estratègic de l’economia social; els de transformació i millora per a entitats d’economia social i solidària; i els grans projectes singulars estratègics per al cooperativisme.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia