Igualtat i Feminismes

Es presenta a totes les vegueries el protocol marc per intervenir en situacions de violència masclista

Es presenta a totes les vegueries el protocol marc per intervenir en situacions de violència masclista

query_builder   3 octubre 2022 16:35

event_note Nota de premsa

Es presenta a totes les vegueries el protocol marc per intervenir en situacions de violència masclista

  1. Ja s’ha presentat a Girona, Terres de l’Ebre i al Penedès, i els propers dies arribarà a Tarragona, Catalunya Central, Lleida i Alt Pirineu i Aran.
  2. A les presentacions hi participen els organismes i agents que formen part dels Circuits contra les Violències Masclistes.
Es presenta a totes les vegueries el protocol marc per intervenir en situacions de violència masclista{"name":"2022/10/03/16/42/cad7a068-709c-4111-af34-4311ea0f2131.jpg","author":"Dept. Igualtat i Feminismes","type":"0","location":"0","weight":198204}

El “Protocol marc per una intervenció amb diligència deguda en situacions de violència masclista” s’està presentant a tot Catalunya. La gran novetat d’aquest protocol és la incorporació de la diligència deguda, que suposa un canvi de paradigma en l’abordatge de les violències masclistes, atès que interpel·la a les institucions i als poders públics a complir el deure d’activar totes les mesures necessàries per garantir els drets de les dones, infants i adolescents, evitar la seva revictimització i assegurar la prevenció i reparació integrals.

Les presentacions del protocol marc ja han arribat a les vegueries de Girona, Terres de l’Ebre i del Penedès, i els pròxims dies ho faran a:

  1. Dimarts 4 d’octubre: Catalunya Central i Tarragona
  2. Dimecres 5 d’octubre: Lleida
  3. Dijous 6 d’octubre: Alt Pirineu i Aran

Estan destinades als organismes i agents que formen part dels Circuits contra les Violències Masclistes, entre els quals hi ha els ens locals. L’objectiu de les presentacions és recollir aportacions abans del plenari de la Comissió Nacional per a una Intervenció Coordinada contra la Violència Masclista, que es durà a terme el proper 13 octubre. A totes hi participa la secretària de Feminismes, Montserrat Pineda Lorenzo, o bé la directora general per a l’Erradicació de les Violències Masclistes, Laia Rosich Solé.

Els mitjans que vulguin assistir a alguna de les presentacions, o vulguin més informació, poden demanar-ne enviant un correu a comunicacio.igualtat@gencat.cat.

3  

Imatges

Presentació del Protocol Marc a Terres de l'Ebre

Presentació del Protocol Marc a Terres de l'Ebre 198204

Presentació del protocol marc per intervenir en situacions de violència masclista

Presentació del protocol marc per intervenir en situacions de violència masclista 180418

Presentació Protocol Marc al Penedès

Presentació Protocol Marc al Penedès 54772

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia