Delegació a les Terres de l'Ebre

El departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural impulsa la Taula de Pesca Esportiva del Delta de l'Ebre.

Constituïda la Taula de Pesca Esportiva del Delta de l'Ebre

query_builder   3 octubre 2022 20:18

event_note Nota de premsa

Constituïda la Taula de Pesca Esportiva del Delta de l'Ebre

  1. L’objectiu és treballar i abordar conjuntament solucions per donar resposta a les necessitats dels pescadors i garantir els valors naturals i ambientals del Delta


El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha constituït la Taula de Pesca Esportiva del Delta de l’Ebre amb la voluntat de treballar i abordar conjuntament solucions per harmonitzar els requisits que es demanen als pescadors en una zona on conflueixen regulacions d’aigües interiors marines i aigües continentals i facilitar i promoure l’activitat de la pesca recreativa. A la reunió, divendres, hi ha participat la directora general d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi, Anna Sanitjas Olea; el director dels Serveis Territorials del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a les Terres de l’Ebre, Jesús Gómez Fernàndez; i diferents representants del Departament i han estat convocats l’Associació de Xàrters de Pesca, l’Associació de Pesca d’Amposta, la Societat de Pesca Esportiva Lo Fangar (Deltebre), el Club Nàutic Riumar (Deltebre), el Club Nàutic de la Ràpita i el Club Nàutic de l’Ampolla.


Al Delta de l’Ebre conflueixen en pocs quilòmetres regulacions diferents, amb una zona dins del riu Ebre, aigües marines interiors i aigües continentals. “Tenim normatives diferents i la voluntat és harmonitzar-les per respondre a les necessitats i demandes dels pescadors i del territori i garantir els valors naturals i ambientals del Delta”, ha explicat la directora general d’Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi, Anna Sanitjas Olea. “Tenim pescadors esportius i una activitat econòmica molt important de xàrters que porten visitants de tota Europa perquè es reconeix el Delta de l’Ebre com una de les millors zones de pesca esportiva del Mediterrani i, salvaguardant l’ecosistema que tenim i els estocs de peixos, volem potenciar al màxim les activitats de lleure i econòmiques, que ens permetrà també rebre gent fora de temporada”, ha concretat el director dels Serveis Territorials del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Jesús Gómez Fernandez.


Durant la primera reunió de la nova Taula de Pesca Esportiva del Delta de l’Ebre, que es convocarà periòdicament, s’han recollit les aportacions i peticions de les Societats de pescadors per ser presentades al Consell Assessor de la Pesca Continental de Catalunya. “Amb la Taula reunim les empreses, clubs i associacions de pesca i la nostra voluntat també és que hi hagi representació al Consell de pesca continental de Catalunya per poder traslladar aquesta idiosincràsia del Delta que no trobem a cap altre lloc de Catalunya”, ha conclòs Gómez.

30 de setembre de 2022

2  

Imatges

Un moment de la reunió de constitució de la Taula de Pesca Esportiva del Delta de l'Ebre.

Un moment de la reunió de constitució de la Taula de Pesca Esportiva del Delta de l'Ebre. 4929260

Un moment de la reunió de constitució de la Taula de Pesca Esportiva del Delta de l'Ebre.

Un moment de la reunió de constitució de la Taula de Pesca Esportiva del Delta de l'Ebre. 5657591

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia