Delegació a la Catalunya Central

Presidència de la Mesa Institucional

Reunida la Mesa Institucional del circuit per a l'abordatge de les violències masclistes a la Catalunya Central

query_builder   4 octubre 2022 14:20

event_note Nota de premsa

Reunida la Mesa Institucional del circuit per a l'abordatge de les violències masclistes a la Catalunya Central

A la sessió s’ha presentat i aprovat el Protocol marc per una intervenció amb diligència deguda en situacions de violència masclista

Aquest matí s’ha reunit, de manera extraordinària, la Mesa Institucional del circuit per a l’abordatge de les violències masclistes a la Catalunya Central, el màxim òrgan de representació i decisió en la lluita contra les violències masclistes al territori. Ha presidit la reunió la delegada del Govern a la Catalunya Central, Rosa Vestit, i hi han participat la secretària de Feminismes, Montserrat Pineda, i la directora dels Serveis Territorials d’Igualtat i Feminismes a Barcelona, Imma Reguant.


En aquesta reunió executiva de la Mesa Institucional s’ha presentat el nou Protocol marc per una intervenció amb diligència deguda en situacions de violència masclista. Es tracta d’un instrument que defineix el model d’intervenció integral i coordinada entre els diferents operadors de la Xarxa d’Intervenció Integral contra la violència masclista. El protocol posa les dones, els infants i els adolescents al centre i té com a fil conductor els seus drets i necessitats, els quals han d’orientar en tot moment la intervenció com a manera de garantir l’accés efectiu.


La gran novetat d’aquest protocol és la incorporació de la diligència deguda, que suposa un canvi de paradigma en l’abordatge de les violències masclistes, atès que interpel·la les institucions i els poders públics a complir el deure d’activar totes les mesures necessàries per garantir els drets de les dones, infants i adolescents, evitar la seva revictimització i assegurar la prevenció i reparació integrals.


La delegada del Govern a la Catalunya Central, Rosa Vestit, ha assenyalat que “és trist però, alhora, encoratjador que s’hagi d’aplicar aquest Protocol marc”. Al seu torn, la secretària de Feminismes, Montserrat Pineda, ha exposat la necessitat d’aquest nou protocol ja que, segons ha comentat, “és necessari detectar on són les violències masclistes i reestructurar els diversos organismes que tenen competències per fer-hi front”.


L’objectiu d’aquesta Mesa és millorar la resposta envers les dones que travessen aquestes situacions i els seus fills i filles, així com, optimitzar els recursos. En aquest sentit, es vol contribuir a l’erradicació de la violència masclista a partir d’un model d’intervenció que situï les dones al centre, que es doni una resposta social i institucional integrada i satisfactòria a les dones afectades per violència masclista i que estableixi una xarxa territorial i coordinada que vetlli pel desplegament i la millora d’un model d’intervenció integral, tot minimitzant la victimització secundària de les dones en situació de violència masclista.


La Mesa Institucional per a l’abordatge de les violències masclistes a la Catalunya Central forma part de la Comissió Nacional per a una Intervenció Coordinada contra la Violència Masclista, un òrgan específic de coordinació i assessorament institucionals amb el compromís de fer efectiu el dret de no-discriminació de les dones.


4  

Imatges

Presidència de la Mesa Institucional

Presidència de la Mesa Institucional 1028754

Vista general de la Mesa Institucional

Vista general de la Mesa Institucional 5982128

Mesa Institucional

Mesa Institucional 3930952

La Mesa Institucional, des d'un altre angle

La Mesa Institucional, des d'un altre angle 3770038

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia