Interior

Foto

Conseller Elena: "No permetré que hi hagi ingerències polítiques en l'operativa policial, però tampoc ingerències policials en decisions polítiques"

query_builder   4 octubre 2022 17:00

event_note Nota de premsa

Conseller Elena: "No permetré que hi hagi ingerències polítiques en l'operativa policial, però tampoc ingerències policials en decisions polítiques"

Foto{"name":"2022/10/04/16/58/cc2be6e4-5dc8-4c12-aadb-f68481e9753a.jpg","author":"Interior","type":"0","location":"0","weight":75224}

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena i Garcia, ha assegurat aquesta tarda en resposta a una interpel·lació del PSC que “no permetrà que hi hagi ingerències polítiques en l’operativa policial, però tampoc ingerències policials en decisions polítiques”. Elena ha respòs d’aquesta manera les acusacions de suposada “ingerència política” al cos de Mossos d’Esquadra fetes pel grup socialista.

Pel titular d’Interior, “la seguretat pública d’aquest país, com a servei públic que defensa drets i llibertats, és una política pública que requereix de direcció política”, i ha recordat que el cos “depèn de la sobirania d’aquest parlament”. Alhora, ha afegit Elena, “requereix del respecte dels responsables polítics perquè les tasques operatives i de policia judicial funcionin amb l’autonomia que mereixen”.

El conseller ha exemplificat la necessària direcció política de les polítiques de seguretat pública assegurant que “la decisió de feminitzar el cos de Mossos és una decisió política”, així com també lluitar contra les violències masclistes o la proximitat al territori.

Elena també ha recordat que cal tirar endavant la llei del sistema policial. “És una llei de país i necessita d’un gran consens, per tant, és un repte de tots els grups parlamentaris treballar per arribar-hi”, ha dit. El conseller ha clos la seva intervenció assegurant que “el cos de Mossos d’Esquadra és un cos de policia magnífic que està creixent en competències i per tant és més policia de Catalunya que mai”.


El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia